V pondělí přivítá Slavia od 16:30 Plzeň | SK Slavia Praha
Více

V pondělí přivítá Slavia od 16:30 Plzeň

PRAHA/EDEN – Slavia přivítá v rámci 25. kola Gambrinus ligy na Velikonoční pondělí 21. dubna v Synot Tip Areně v Edenu úřadujícího mistra z Plzně. Utkání začíná v 16:30.
Slavii nečeká lehký soupeř. „Plzeň už několik let ukazuje vysokou kvalitu a dvakrát se zúčastnila hlavní fáze Ligy mistrů. Je to velmi těžký soupeř. Viděl jsem Plzeň dvakrát živě, má velmi kvalitní kádr,“ komentuje trenér Slavie Alex Pastoor pondělního soupeře.

„Bude to pro nás velmi těžké utkání. Normálně bych řekl, že posledních pět zápasů sezony bude důležitějších, ale jsem toho názoru, že pokud se na zápas dobře připravíme a budeme plnit, co si před utkáním řekneme, tak můžeme uspět,“ pokračuje slávistický trenér.

Sešívané dlouho trápí marodka, jak to aktuálně vypadá se zdravotním stavem kádru? „Nemůžeme v sestavě dělat velké změny, máme hodně zraněných hráčů. Lička, Mičola a Vyhnal mají problémy s kolenem. Ritchie trénuje na hřišti, ale ještě nebude připraven. Podobně jsou na tom Piták a Dobrotka. Máme dost zraněných, ale máme také mnoho ostatních hráčů, kteří můžou nastoupit,“ vysvětluje kouč Slavie.

V Plzni fotbalově vyrostl obránce Michal Smejkal, který se do hry vrací také po zranění. V minulém kole už nastoupil na pár minut v derby proti Spartě. „Jsem stoprocentně připravený,“ ubezpečil slávistický stoper.

„Na zápas s Plzní se těším. Vždycky je to pro mě specifické utkání. V Plzni jsem vyrůstal, s fotbalem jsem tam začínal. Soupeř navíc už dlouho hraje hezký fotbal,“ vzpomíná Smejkal na své fotbalové začátky na západě Čech.

Co ale očekává od pondělního duelu? „Doufám a věřím, že předvedeme velmi bojovný výkon s velkým nasazením. Na tom se dá stavět, když to nebude, tak se nedá vyhrát,“ hledí k zápasu Smejkal.

V poslední době se stal brankářskou jedničkou Slavie Radek Černý. „Plzeň hraje jeden z nejlepších fotbalů u nás. Tím, že se nám tolik nedaří a Plzeň je relativně v pohodě, tak to nebude jednoduché utkání. Titul se soupeři asi vzdálil, takže bude daleko uvolněnější,“ líčí odchovanec Slavie.

„Hrajeme ale doma, musíme soupeře něčím překvapit a získat nějaké body, které by nám zvedly sebevědomí do těch závěrečných veledůležitých zápasů,“ zakončil gólman sešívaných.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články