V pondělí se Slavia představí na hřišti Viktorie Plzeň | SK Slavia Praha
Více

V pondělí se Slavia představí na hřišti Viktorie Plzeň

V pondělí 30. dubna čeká fotbalisty Slavie předposlední venkovní zápas této sezony. Ve Štruncových sadech se od 18 hodin utkají s Viktorií Plzeň...

PRAHA/EDEN – V pondělí 30. dubna čeká fotbalisty Slavie předposlední venkovní zápas této sezony. Ve Štruncových sadech se od 18 hodin utkají s Viktorií Plzeň.

„Uděláme všechno pro to, abychom odčinili zaváhání z posledního domácího zápasu před našimi fanoušky, a to můžeme udělat jedině vítězstvím. Jsme si vědomi toho, že nás v Plzni čeká náročné utkání, oba týmy jsou momentálně ve zcela odlišné situaci a na opačných pólech tabulky. Z tohoto pohledu očekávám na hřišti těžký boj o každý míč. I když je Plzeň v utkání favoritem, rozhodně nemíníme působit odevzdaným dojmem,“ uvedl před utkáním trenér Slavie Martin Poustka.

Slávistický kouč stále nemůže v pondělním utkání počítat s dlouhodobě zraněnými hráči Matúšem Čonkou, Viktorem Šimečkem, Štěpánem Korešem a Martinem Hurkou. „Během zápasu se Slováckem museli navíc kvůli zranění odstoupit Lukáš Jarolím a Róbert Cicman,“ dodal Martin Poustka.

Lukáš Jarolím odnesl jeden ze soubojů hlubokou tržnou ranou v koleni a zatím mu zranění nedovoluje začít s tréninkem. Róbert Cicman má distorzi kotníku a jeho start v Plzni je nejistý.

Individuální trénink mají zatím naordinovaný také Vitali Trubila a Martin Berkovec, kteří kvůli zdravotním problémům nenastoupili do posledního utkání se Slováckem.

Po karetních trestech se naopak do sestavy vracejí Martin Latka a Milan Nitrianský. Jednadvacetiletý obránce se ve čtvrtek vrátil z reprezentačního srazu jednadvacítky. Čeští mladíci porazili Slovensko 2:1.

„Proti Slovensku jsem odehrál jeden poločas, do Prahy jsem se vrátil zdravotně v pořádku a už se moc těším na pondělní zápas v Plzni,“ uvedl Milan Nitrianský, který poslední zápas se Slováckem sledoval kvůli karetnímu trestu pouze z tribuny.

Společně s dalšími spoluhráči Martinem Latkou, Martinem Berkovcem, Martinem Hurkou a Vitalijem Trubilou zavítali na první poločas mezi fanoušky do slávistického kotle na Tribuně Sever.

„Moc jsme si to všichni užili. Stáli jsme hned v první řadě, takže atmosféra byla opravdu skvělá. Bylo vidět, že i fanoušci kolem nás měli radost, že jsme mezi ně přišli. Jen nás moc mrzelo, že jsme si nemohli zakřičet gól a vyvolat jméno slávistického střelce,“ litoval Milan Nitrianský, který už vyhlíží utkání s aktuálně třetím celkem ligové tabulky.

„Už když jsme hráli s Plzní na podzim, tak jsme všude slyšeli, že je Plzeň favoritem a že by nás měla porazit. A nakonec jsme vyhráli my, i když to bylo s patřičnou dávkou štěstí. Na druhou stranu jsme už několikrát ukázali, že se soupeři z horních pater tabulky hrát umíme a že se na ně dokážeme dobře připravit. Doufám, že to zvládneme i v zápase v Plzni, Olomouc tam vyhrála 4:0, tak proč bychom tam nemohli vyhrát i my,“ uzavřel Milan Nitrianský.

Utkání Viktorie Plzeň se Slavií Praha se hraje ve Štruncových sadech v pondělí 30. dubna v 18 hodin.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články