V pondělí se Slavia představí v Mladé Boleslavi | SK Slavia Praha
Více

V pondělí se Slavia představí v Mladé Boleslavi

PRAHA/EDEN – Slavii čeká v pondělí těžké utkání na půdě Mladé Boleslavi, která na jaře ještě neprohrála a je na třetím místě tabulky. Středočechy vede bývalý trenér Slavie Karel Jarolím. Sešívaní se tak po týdnu potkají opět se svým někdejším koučem.
„Očekávám vyrovnaný zápas. Mladá Boleslav je velmi dobře organizovaný tým, ale vždycky raději mluvím o svém mužstvu. Věřím, že do utkání půjdeme bojovně naladěni a budeme chtít získat tři body. A chci, abychom hráli takovým způsobem, jak si řekneme před zápasem,“ popsal trenér Alex Pastoor svá očekávání.

Do utkání bohužel ještě nezasáhne Damien Boudjemaa. „Je stále zraněný, ale rekonvalescence jde tím správným směrem. Možná už bude k dispozici na pohárovou odvetu v Brně, případně proti Jablonci. Nechceme nic riskovat ani uspěchat. Michal Smejkal nemůže nastoupit kvůli pravidlům o hostování. Až na dlouhodobé marody Dobrotku s Mičolou jsou jinak ale všichni připraveni,“ okomentoval absence trenér Slavie.

Mladé Boleslavi se na jaře daří, v tabulce se už posunula na třetí místo tabulky. „Viděl jsem Boleslav dvakrát naživo. Nejprve v domácím utkání s Duklou, poté jsem byl v Teplicích. Boleslav obě utkání vyhrála 1:0 a pokaždé se trefil Ščuk. Viděl jsem velmi dobře organizované mužstvo s velkou vášní pro hru. Hrají pohledný fotbal, hodně míčů směřuje do vápna,“ ví trenér sešívaných, že jeho tým nečeká nic lehkého.

V posledních dvou zápasech slávisté nepodali takové výkony, které by potěšily fanoušky, trenéry, vedení, ale ani hráče samotné. Co změnit pro pondělní zápas? „Chci, aby hráči bojovali do posledních sil. Aby se porvali o každý míč a kousek na hřišti. Věřím, že si poradíme se vším, co v utkání nastane, a budeme psychicky odolní. Čekám, že všichni hráči ví, co se od nich požaduje. Po taktické a výkonnostní stránce. Výsledek se potom dostaví,“ dodal trenér Alex Pastoor.

Krajní záložník Martin Juhar navázal na trenérova slova. „Pro nás je v naší situaci každý zápas velmi důležitý, protože hrajeme o záchranu. Musíme podat bojovný výkon. Soustředíme se na sebe. V lize se dá hrát s každým, je to neuvěřitelně vyrovnané a nevyzpytatelné. V pátek třeba porazila Jihlava Olomouc 5:0, to asi nikdo nečekal,“ pronesl Martin Juhar.

Receptem jsou tedy první dvě utkání pod Pastoorem? „Je to logické, každý by chtěl podat výborný výkon. Mužstvo je skvělé, fanoušci jsou fantastičtí. Věřím, že už se zvedneme a uděláme jim zase radost,“ pokračoval Juhar, který nastupuje buď na pravé, nebo na levé straně zálohy. „Je mi to úplně jedno kde, jsem rád, že hraji a chci být mužstvu platný,“ doplnil Juhar.

Pod trenérem Pastoorem se napevno v základní sestavě usadil odchovanec Robert Hrubý. S čím pojede Slavia podle něj do Boleslavi? „Na tréninku jsme nacvičovali, že budeme vycházet ze zabezpečené obrany, abychom měli pevný střed pole, získávali odražené míče a přecházeli do rychlých protiútoků,“ nastínil devatenáctiletý záložník.

„Boleslav je na jaře ve výborné formě. Pod trenérem Jarolímem ještě neprohráli. Určitě to bude těžký zápas, ale žádné série netrvá věčně,“ zakončil Robert Hrubý.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články