V pondělí v Edenu poslední zápas podzimu s Libercem | SK Slavia Praha
Více

V pondělí v Edenu poslední zápas podzimu s Libercem

EDEN – V pondělí 2. prosince uzavře Slavia podzimní část sezony zápasem s Libercem. Poslední utkání podzimu začíná v Edenu v 18 hodin.
Slávisté budou chtít napravit výsledkové zaváhání ze Slovácka. „Očekávání jsou velká. Zápasem se Slováckem jsme se dostali do pozice, ve které jsme nechtěli být. Čeká nás nepochybně těžké utkání. Liberec ukazuje svou kvalitu, hlavně se mu dařilo v Evropské lize. Uvidíme, v jakém rozpoložení se bude nacházet na konci podzimu. Navíc po nepříjemné porážce s Freiburgem. Soupeř má za sebou velkou porci zápasů, možná máme v tomto malou výhodu,“ uvedl trenér Slavie Miroslav Koubek.

„Můžeme se na ten zápas v klidu připravit, oni sedí na dvou židlích. V lize se už prokázalo, že mají určité problémy přepínat a utáhnout na tu nejvyšší kvalitu. Myslím si, že i Liberec by si přál, aby se mu v posledních zápasech dařilo lépe,“ tuší slávistický trenér.

Sešívaní by si chtěli po nepovedeném podzimu spravit náladu úspěchem v posledním zápase. „Myslím si, že v utkání máme šanci. Liberec je silné mužstvo, čeká nás určitě velice náročný úkol, ale věříme v naše síly, že jsme schopni se se soupeřem poměřit a třeba ho i porazit, čímž bychom nám i fanouškům zpříjemnili závěr podzimu a rozlučku Karola Kisela,“ přeje si před pondělním duelem trenér.

Dobrou zprávou je uzdravení Martina Dobrotky. Naopak na marodce zůstává Tomáš Mičola. „Po Slovácku jsme měli určité šrámy, které se snažíme odstranit. Na dlouhodobé marodce zůstávají Tomáš Mičola, Martin Fenin, Kamil Čontofalský a Milan Bortel,“ objasnil situaci kouč Slavie.

Pro Karola Kisela bude pondělní zápas posledním v jeho bohaté hráčské kariéře. „Velice se těším, o to více bych si chtěl poslední zápas užít. Věřím, že si ho užijeme všichni včetně našich fanoušků. Proto je nesmírně důležité, abychom ho vyhráli, protože nám to může hodně pomoct v tabulce, i když tu zásadní situaci to nezmění. Ale my potřebujeme body a já věřím, že to dokážeme,“ přeje si Karol Kisel.

Před začátkem zápasu proběhne na hrací ploše slavnostní ceremoniál věnovaný poslednímu zápasu kapitána. „Samozřejmě mi to dochází a dochází mi to hodně. Vím to, a právě proto se i těším. Udělám všechno pro to, aby to byla rozlučka úspěšná a abych k tomu také přispěl. Ideální by bylo, kdyby se opakoval scénář z našeho jarního zápasu s Libercem. Hlavně si přeju vítězství, protože to je pro nás v naší situaci to nejdůležitější,“ dodal Karol Kisel.

A jak vzpomíná na své angažmá v červenobílém dresu? „Bylo to fantastické. Jen těžko se mi hledají slova. Možná i proto, že je člověk už starší, tak si každý moment o to více užívá. I přesto, v jakých jsme nyní problémech nebo co bylo dříve špatně. Bylo to pro mě nečekané angažmá, vůbec jsem nepředpokládal, že by mě mohli lidé tady tak skvěle přijmout. I když umístění tomu neodpovídá, vždycky jsem dělal maximum pro to, abychom byli úspěšní. Všem moc děkuji za podporu, i v těch hodně těžkých chvílích. Když jsem tady byl, tak si Slavia prošla jedním z nejtěžších období ve své historii. A právě o to více mi přirostla k srdci,“ uzavřel Karol Kisel.

Zápas Slavie s Libercem začíná v Edenu v pondělí 2. prosince v 18 hodin. Vysílá ho stanice ČT Sport. 

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články