V pořadí 279. derby na programu už v sobotu! | SK Slavia Praha
Více

V pořadí 279. derby na programu už v sobotu!

Utkání mezi Slavií a Spartou je na Letné na programu už v sobotu, v úterý se uskutečnila tradiční předzápasová tisková konference. Tentokrát však netradičně, protože tiskovou konferenci uspořádaly oba kluby společně a navíc na Žižkovské věži ve výšce 93 metrů. Všichni tak měli možnost pozorovat buď Eden, nebo stadion na Letné.
Trenér Petr Rada, který má k dispozici kompletní kádr, se na utkání těší. „Zápas je specifický pro celou ligu. Máme týden na to, abychom se na něj dobře připravili. Určitě víme, že Sparta v současnosti předvádí asi nejlepší fotbal v naší lize. Musíme se na to dobře připravit, abychom to zvládli. To, že bude vyprodáno, je ta nejlepší reklama pro fotbal, co může být,“ prohlásil trenér Slavie Petr Rada.

Kisel: Je to sváteční zápas!


„Věřím, že jak kulisou, tak způsobem hry, bude utkání atraktivní. Že se o něm bude mluvit v tom nejlepším,“ dodal slávistický kouč a v podobném duchu mluvil i kapitán Karol Kisel.

„Je to sváteční zápas. Ta výjimečnost je cítit na fanoušcích a všech lidech kolem. Je dobře, že se o tom bavíme. My jako hráči čekáme na derby. Je to zápas o něco prestižnější. Každý se chce vytáhnout,“ komentoval Karol Kisel.

Dobrotka: Doufám, že budeme úspěšní


„Doufám, že se nám povede tuto atmosféru přenést i do zápasu a do kabiny. Přistoupíme k tomu jako k výjimečnému zápasu a budeme chtít Spartu porazit,“ dodal odhodlaně Kisel.

První derby v Gambrinus lize čeká Martina Dobrotku, který podobnou atmosféru poznal při zápasech Slovan Bratislava – Trnava. „Já bych to velmi nerad porovnával. Jsou to dvě rozdílné soutěže. Zájem o derby Slavia - Sparta je mnohem větší. Já osobně se na derby velmi těžší. Atmosféru zažiju poprvé. Doufám, že budeme úspěšní jako tým,“ věří slávistický stoper.

Vítěz obdrží klíč od Prahy


Letošní derby přinese také jednu zajímavou novinku – vítěz derby dostane symbolický klíč primátora města Prahy a zůstane mu až do konání dalšího zápasu mezi Slavií a Spartou. V případě remízy zůstane klíč uchován v prostorách magistrátu. „Více to zviditelňuje celé derby, může to být hezká tradice," uvedl generální ředitel Slavie Zbyněk Kusý.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články