V sestavě budou změny, prozradil Dušan Uhrin | SK Slavia Praha
Více

V sestavě budou změny, prozradil Dušan Uhrin

PRAHA/EDEN ARENA - Slavii čeká ve čtvrtek večer vstup do klíčového dvojzápasu letošní evropské sezony. Od 19 hodin přivítají sešívaní v Edenu belgický Anderlecht a trenér Dušan Uhrin bude muset řešit třeba absenci vykartovaného Josefa Hušbauera. „Mám v hlavě dvě sestavy. Budou hrát ti, kteří mají formu," říká kouč Slavie.
Anderlecht pro Slavii rozhodně nebude snadným soupeřem. „Jsou silní v útočné fázi. Mají technické a rychlé hráče na křídlech a útočí i krajní obránci. Nová posila Łukasz Teodorczyk je opravdu nepříjemný. Ve středové řadě nastupují mladí hráči, takže ještě nevím, jak budou hrát. Odešel jim kapitán Steven Defour. Musíme si dát pozor na přechodovou fázi, je v jejich podání velice rychlá,“ upozornil trenér Dušan Uhrin na silné stránky soupeře.

Kde naopak hledat slabinu? „Anderlechtu v rozmezí dvou týdnů odešli dva stopeři, což by mohla být velká slabina. Možná budeme hrát i na dva útočníky,“ naznačil trenér.

Důležitou otázkou před čtvrtečním play-off byla ta na zdravotní stav mužstva. „Chybět bude Jasmin Ščuk, který ještě není zdravotně v pořádku. Po Jihlavě máme první pořádný trénink, nějaké šrámy tam jsou. Ale myslím, že by měli být k dispozici všichni kromě Ščuka a Železníka,“ prozradil trenér.

Změny oproti ligovému utkání s Jihlavou však trenér musí v kádru chtě nechtě udělat. Josef Hušbauer, střelec postupového gólu proti Rio Ave, nemůže nastoupit kvůli karetnímu trestu. „Zda je to problém, ukáže až utkání. Máme jiné hráče, kteří ho mohou nahradit,“ okomentoval Uhrin nucenou změnu.

Trenér chce na výkon, který sešívaní předvedli ve druhém poločasu v Jihlavě. „Budeme muset hrát jinak, změny určitě budou. Mám v hlavě dvě sestavy. Uvidíme, jestli budeme hrát na dva defenzivní záložníky nebo jednoho. Rozhodnu se podle kvality předzápasového tréninku. Kdo nebude v pohodě, nebude hrát. Budou hrát ti, co mají formu,“ objasnil Dušan Uhrin.

Jedno je jasné, Slavii silný soupeř pořádně prověří. „Poháry hrajeme, abychom zjistili, na co hráči mají. Ani jeden mimo Dušana Šventa takhle těžké utkání nehrál. Ještě Milan Škoda, který nastoupil na Euru. Aby to mužstvu něco dalo, je důležité odehrát takhle těžké utkání a vyhrát,“ dodal trenér, který by byl spokojený, pokud by sešívaní ve čtvrtek neinkasovali od belgické ofenzivy branku.

Skórovat by naopak měl útočník Milan Škoda, kterému se poslední dobou tolik nedaří. „Dostává se do šancí a neproměňuje je. Pevně věřím, že začne. Beru to jako momentální indispozici, například proti Rio Ave ho vychytal gólman. Když bude hrát, dostane se do šancí a doufám, že je bude proměňovat,“ podpořil trenér kanonýra.

Slavia jde tentokrát do utkání jakou outsider. „Výhoda to pro nás není, stejně chceme postoupit. Uděláme pro to vše, jsme ve stejné pozici jako proti Portugalcům. Napětí je v kabině cítit, každý chce uspět. Uvidí se, jak bude utkání probíhat na hřišti,“ nechtěl spekulovat trenér.

Chceme vzít zápas do vlastních rukou, říká Švento

S tím souhlasil i Dušan Švento. „Těžko říct, zda nám pozice outsidera pomůže, je to jen hypotéza. Hrajeme proti silnějšímu soupeři, potřebujeme štěstí. Nemáme co ztratit, chceme to vzít do vlastních rukou. Po zápase budeme moudřejší.“

Šventa trápilo zranění, ale už s Jihlavou odehrál celých 90 minut. „Každý zápas je důležitý, určitě mi to pomohlo, cítím se lépe. Nevím, zda už jsem na tom fyzicky, jak bych chtěl být. Ukáží nejbližší týdny,“ prozradil slávistický obránce.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články