V sobotu čeká slávisty utkání v Plzni | SK Slavia Praha
Více

V sobotu čeká slávisty utkání v Plzni

EDEN – V sobotu zavítá Slavia v rámci 11. kola Gambrinus ligy na hřiště úřadujícího mistra. Utkání s Viktorií Plzeň začíná v Doosan Areně ve 20:15 hodin.
Slavii budou v Plzni chybět kvůli karetnímu trestu kapitán Karol Kisel a Marcel Gecov. Před utkáním se zkomplikovala situace i na brankářském postu.

„Mimo hru je stále dlouhodobě zraněný Kamil Čontofalslý a také Karel Hrubeš, otazník visí nad startem Radka Černého, který se zranil na tréninku. Uvidíme, zda bude do soboty v pořádku. K dispozici ještě nebude ani Tomáš Mičola,“ vypočítává asistent trenéra
Juraj Šimurka.

Trenér Miroslav Koubek je momentálně s českou reprezentací do devatenácti let na severu Moravy, kde probíhá kvalifikace o postup na mistrovství Evropy. O dění ve Slavii má ale detailní přehled.

„Samozřejmě jsme si před jeho odjezdem stanovili náplň tréninků a intenzivně na tom pracujeme. Jsme spolu v každodenním kontaktu, kdy ho velice podrobně informujeme, jak tréninky proběhly, jak na tom jednotliví hráči jsou, zda jsme splnili to, co jsme si stanovili, a podobně. Probíráme detailně úplně všechno,“ uvedl Juraj Šimurka.

Poslední vzájemný ligový duel na hřišti Plzně skončil vítězstvím Slavie 1:0. „S každým se dá hrát, dá se hrát i s Plzní. Na každý mančaft něco platí. Musíme být maximálně disciplinovaní a koncentrovaní. Věřím, že pokud podáme nadstandardní kolektivní výkon, můžeme v Plzni uspět,“ věří Juraj Šimurka.

Podobně smýšlí i obránce Martin Dobrotka. „I když jsme na jaře hráli bez vyloučeného Martina Juhara, tak na zápas máme dobré vzpomínky. Právě ten jarní duel pro nás může být takovým návodem na sobotu. Doufejme, že se nám podaří uhrát podobně kvalitní výsledek,“ uvedl Martin Dobrotka.

„Během reprezentační pauzy jsme se snažili dobře potrénovat a co nejlépe se připravit na zbývající podzimní zápasy. Myslím si, že už výkony v předešlých utkáních pod novým trenérem měly stoupající tendenci. Doufám, že to bude ještě lepší i v sobotu,“ věří slávistický obránce, který si je vědom toho, že po derby se Spartou čeká Slavii další těžký zápas.

„S tím nic nenaděláme. Těžké zápasy máme za sebou, v sobotu nás další čeká. Ale v pozici, ve které jsme, je pro nás těžké každé střetnutí. Jedeme na půdu mistra a uvědomujeme si jeho kvalitu,“ uzavřel Martin Dobrotka.

Také Milan Nitrianský je přesvědčen o tom, že reprezentační pauza Slavii pomohla. „Pauza byla sice dlouhá, ale alespoň jsme hodně potrénovali, což jsme potřebovali. Přestávku jsme ale uvítat museli. Přišel nový trenér, nacvičovali jsme hodně nových a jiných věcí. Tréninků bylo dost na to, abychom vše, co po nás trenér chtěl, vstřebali,“ vysvětlil Milan Nitrianský.

„Do Plzně se všichni těšíme. Už na jaře se nám tam povedlo vyhrát. Tehdy to od nás mnoho fanoušků nečekalo. Před sobotní duelem už to nečeká možná vůbec nikdo. Kdyby se nám tudíž v Plzni podařilo bodovat, tak by to bylo fantastické,“ přeje si slávistický obránce či záložník.

Utkání v Plzni začíná ve 20:15 hodin. Přímým přenosem ho vysílá ČT Sport. 

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články