V sobotu doma se Slováckem | SK Slavia Praha
Více

V sobotu doma se Slováckem

Třetí zápas v řadě odehrají sešívaní na domácí půdě, po výhře nad Teplicemi a remíze 0:0 s dánským celkem FC Midtjylland přivítá Slavia Slovácko.

Zápas proti moravskému celku je v sobotu v 19:00. Náš sobotní soupeř odehrál zatím tři ligové duely a získal v nich sedm bodů, když dokázal porazit Zlín a Teplice, bod pak bral za remízu s Jabloncem.

„Slovácku se povedl vstup do ligy, ale bude to hlavně o nás, jak se na to nachystáme. Je třeba navázat na předchozí zápasy a potvrdit, že se nám doma daří. Všichni uděláme vše, abychom to zvládli vítězně,“ říká před sobotním duelem stoper Ondřej Kúdela.

Ani trenér Jindřich Trpišovský nečeká lehké utkání: „Bude to složitý zápas. Slovácko vstoupilo do sezoně dobře jak herně, tak bodově. Navíc je to tým, který takové zápasy se silnými soupeři vyhovují. V loňské sezoně vyhráli jak na Spartě, tak v Plzni. My jsme u nich prohráli 2:0. Hrají velice zodpovědně, všech jedenáct hráčů se zapojuje do defenzívy. Mají rychlé brejky a teď také velmi dobrého útočníka,“ hodnotí soupeře trenér.

Slovácko minulé kolo kvůli epidemii nehrálo: „Každý tým je více zvyklý na týdenní režim, nejspíše místo toho více potrénovali. Uvidíme, co to udělá se soupeře. Zápas to i tak nebude jednoduchý, musíme se na to dobře připravit,“ popisuje Ondřej Kúdela.

Trenér po zápase play-off Ligy mistrů uvedl, že na ligu chystá změny v základní sestavě: „Určitě nějaké změny budou, ať už s ohledem na odvetu, která nás čeká, nebo také s přihlédnutím k únavě a zdravotnímu stavu. Pořád ještě některé hráče nemůžeme po reprezentačním srazu dostat do tempa, které bychom chtěli mít. Věřím, že hráči budou mít velkou motivaci se ukázat a předvést,“ upřesnil trenér Jindřich Trpišovský.

„Každý hráč, který dostane šanci na hřišti, musí ukázat, že je právoplatným členem týmu. Je to i motivace ukázat trenérům, že se mýlí a že by měl právě on dostávat více prostoru na hřišti. Je jedno, kdo nastoupí, herní systém by měl vypadat pořád stejně,“ burcuje své spoluhráče stoper Ondra Kúdela.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články