V sobotu hraje Slavia v Příbrami | SK Slavia Praha
Více

V sobotu hraje Slavia v Příbrami

V rámci 25. kola Gambrinus ligy se fotbalisté Slavie v sobotu 27. dubna představí v Příbrami.
Začátek zápasu je v 16 hodin.

„Vzhledem k tomu, že jsme hráli v pondělí a teď hrajeme už v sobotu, tak jsme absolvovali kratší tréninkový týden. Jsem rád, že se dali do pořádku hráči, kteří si z posledního zápasu odnesli nějaké šrámy, ať už to byl Honza Vošahlík, Milan Škoda nebo Marcel Gecov,“ uvedl před zápasem v Příbrami trenér Slavie
Petr Rada, který bude muset opět řešit složení stoperské dvojice.

„I tentokrát budeme muset v obraně trošku improvizovat, kvůli zdravotním problémům nemůže hrát Martin Dobrotka, navíc se nám vykartoval Milan Bortel, ale takové věci se ve fotbale stávají, takže si s tím musíme poradit. Nějaké varianty máme, uvidíme, jak se nakonec rozhodneme,“ doplnil slávistický kouč.

Slavia si z předchozího zápasu odnesla tři body za výhru nad Slováckem, naopak Příbram odjela z Plzně bez bodového zisku.

„Do každého zápasu jdeme s tím, že ho chceme vyhrát, výjimkou není ani utkání v Příbrami. Věřím, že se na soupeře dobře připravíme a získáme další body,“ uzavřel trenér Slavie Petr Rada.

Svým spoluhráčům bude z domova držet palce obránce Martin Dobrotka, u kterého se po derby se Spartou objevily dýchací potíže a v minulém týdnu absolvoval sérii vyšetření. „Cítím se dobře, bohužel ale zatím trénovat nemůžu, mám nařízený klidový režim. Beru antibiotika, příští týden mě potom čeká další kontrola,“ upřesnil Martin Dobrotka.

Na sobotní zápas v Příbrami se hned z několika důvodů těší Jan Vošahlík.

„V Příbrami jsem s fotbalem jako žáček začínal a fotbalově jsem tam vyrostl, prožil jsem tam většinu mládežnické fotbalové kariéry, takže to pro mě bude určitě specifický zápas. Ale nic to nemění na tom, že udělám všechno pro to, abychom si z Příbrami odvezli tři body. V posledních dvou venkovních zápasech se mi podařilo vstřelit gól, takže bych se určitě nezlobil, kdybych se trefil i potřetí,“ uvedl s úsměvem Jan Vošahlík, který si premiérově plní otcovské povinnosti – ve středu ráno se Honzovi a jeho partnerce narodil syn Jonas.

„To by bylo samozřejmě skvělé, kdybych branku mohl věnovat právě jemu. Ale i když se trefí ostatní kluci a Slavia vyhraje, tak budu určitě spokojený,“ uzavřel Honza Vošahlík.

Poslední vzájemný ligový duel se hrál v Edenu v rámci 11. kola Gambrinus ligy na podzim 19. října 2012 a Slavia vyhrála 2:1 brankami Milana Nitrianského a Milana Škody. Tehdy vedl Příbram jako hlavní kouč Karol Marko, v sobotu usedne na trenérskou lavičku Příbrami František Straka, který ho letos v březnu ve funkci hlavního kouče nahradil.

Utkání 1. FK Příbram vs SK Slavia Praha je na programu v sobotu 27. dubna od 16 hodin. 

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články