V sobotu od 14:00 derby žen | SK Slavia Praha
Více

V sobotu od 14:00 derby žen

Fotbalistky pražské Slavie čeká v sobotu od 14:00 nejdůležitější zápas podzimu, kdy na domácím hřišti v Horních Měcholupech přivítají Spartu! Utkání můžete sledovat živě!

Oba týmy jsou zatím v lize stoprocentní, kdy mají z pěti zápasů plný počet bodů. První příčka v tabulce patří momentálně Spartě díky lepšímu skóre, čeká nás tak velmi zajímavá podívá v podání obou týmů.

„Na zápas se těšíme všichni, po neúspěchu v Lize mistryň je to pro nás klíčové utkání“, připomíná důležitost zápasu trenér Michal Kolomazník. „Derby bývají specifická, vždy si přeji aby to mělo víc fotbalovosti, víc hernosti, ale nebudu se zlobit ani za bojovné utkání, pokud přinese tři body. Delší dobu řešíme marodku hráček, až před zápasem se rozhodneme, kdo nastoupí, podle aktuálního zdravotního stavu. Pokud nebudeme proti Spartě úspěšní, nemůžeme pomýšlet na první příčky tabulky.“

Na zápas se těší i reprezentační obránkyně Gabriela Šlajsová „na zápas se určitě těším, myslím si, že to bude vyrovnaný zápas, plný soubojů, kde rozhodne psychika jednotlivých hráček a týmu. V hlavě máme jen jediný cíl a to nechat na hřišti všechno a získat pro nás 3 důléžité body.“

„Derby patři mezi nejdůležitější zápasy sezony, věřím, že to bude stát za to. Čeká nás bojovné utkání, věřím ale, že první derby nové sezony vyhrajeme, máme soupeři co vracet,“ říká odhodlaně záložnice Tereza Krejčiříková.  

Zápas bude streamován živě na youtubovém kanále ženského fotbalu (odkaz).

Při vstupu do areálu v Horních Měcholupech bude probíhat kontrola bezinfekčnosti všech diváku:


Jako bezinfekční se bere osoba, která prokáže bezinfekčnost jedním z následujících způsobů:

  • Dokončeným očkováním, od kterého uplynulo 14 a více dní
  • Pozitivním testem, od kterého neuplynulo více než 180 dní
  • Antigenním testem ne starším než 72 hodin
  • PCR testem ne starším než 7 dní

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články