V sobotu od 14:30 doma proti Opavě | SK Slavia Praha
Více

V sobotu od 14:30 doma proti Opavě

V sobotu odpoledne nastoupí sešívaní k prvnímu jarnímu domácímu zápasu proti předposlední Opavě.

Sešívaní budou chtít v domácím zápase proti Opavě odčinit porážku v prvním jarním zápase na hřišti Bohemians. „Samozřejmě jsme s výkonem v Ďolíčku nebyli spokojeni, a už vůbec ne s tím výsledkem. Na zápas se hodně těšíme, hlavně na dobré hřiště a na domácí prostředí. Je potřeba, aby si mužstvo trochu sedlo. Doufáme, že nám v tom domácí prostředí pomůže a budeme hrát tak, jak jsme zvyklí. Ne tak, jako v posledním zápase,“ říká před utkáním proti předposlednímu týmu ligové tabulky trenér Jindřich Trpišovský.

Se slovy sešívaného kouče souhlasí i obránce Ondřej Kúdela. „Ten zápas jsme si rozebrali. Spousta věcí tam byla špatně, zápas s Opavou musí vypadat úplně jinak. Všichni k tomu musíme přistoupit zodpovědněji než na Bohemce. Opava je v situaci, kdy nemá co ztratit. Nikdo asi nepočítá s tím, že by u nás mohli bodovat a mohlo by to pro ně tím pádem být uvolněnější. Nic se od nich nečeká. Zápas bude naopak o nás, my se musíme soustředit spíš na nás než na Opavu. Samozřejmě respektujeme její sílu, my se ale musíme na zápas dobře přichystat a předvést odlišný výkon. Měli bychom navázat na podzimní výkony,“ ví sešívaný stoper.

Přes ne příliš dobré výsledky Slezanů považuje trenér sešívaných Opavu, která přes zimu prošla rozsáhlou obměnou kádru, za silného soupeře. „První poločas proti Plzni hráli velice dobře, měli i velkou šanci dát gól na 1:0. Celkově je to takové klasické mužstvo bojující o záchranu, jsou hodně organizovaní, bojovní a kompaktní v defenzivě. Všichni jejich hráči jsou pracovití a dobře na hřišti plní své povinnosti,“ přibližuje Jindřich Trpišovský.

V sestavě oproti minulému týdnu plánují trenéři udělat drobné změny. „Nějaké změny budou určitě, stav je ale bohužel podobný jako na Bohemce. Oscar stále nemůže hrát kvůli kartám, Laco Takács také ne. Nominace proto bude podobná. Čeká nás samozřejmě jiný zápas, ať už kvůli typologii soupeře, nebo stavu hrací plochy a rozestavení Opavy. Budeme vycházet z toho, že doma chceme hrát tak, jak jsme zvyklí. Nátlakově, ofenzivně a kombinačně. I z toho bude vycházet sestava,“ má jasno kouč Slavie.

Slávisté doufají, že na první jarní zápas dorazí do Sinobo Stadium hodně fanoušků a poženou sešívané za vítězstvím. „Samozřejmě jim věřím. My si je ale musíme získat na svoji stranu, odměnit je fotbalem. Na Bohemce to z naší strany vůbec nebylo ideální, teď ale hrajeme doma, přijde hodně lidí. My budeme chtít navázat na podzim a potvrdit naší dominanci,“ říká Ondřej Kúdela.

Na první jarní zápas v Edenu se hodně těší i trenér sešívaných. „Těšíme se hodně, dlouho jsme nehráli před diváky taky v domácím prostředí. Hodně se těšíme na hrací plochu, která i po zimě vypadá velice dobře. Věřím, že se vrátíme ke kombinační hře, takovému tomu vířivému pohybu a tomu, na co jsme zvyklí. Doufáme samozřejmě i v dobrou atmosféru, lidi budou natěšení na nové hráče a na to, že jsme doma dlouho nehráli. Vše ale bude záležet na našem přístupu, abychom lidi strhli a aby nám chtěli fandit. To pro nás bude nejdůležitější motiv. Myslím si, že přijde hodně lidí a když jim k tomu dáme příčinu, atmosféra bude určitě skvělá,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Utkání proti Opavě začíná v Sinobo Stadium v sobotu od 14:30. Přímý přenos zápasu nabídne O2 TV Sport.

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články