V sobotu od 17:00 s Českými Budějovicemi | SK Slavia Praha
Více

V sobotu od 17:00 s Českými Budějovicemi

Sešívaní odehrají v sobotu od 17:00 poslední utkání mistrovské sezony proti Českým Budějovicím.

Utkání s Budějovicemi sezonu otevřelo a v sobotu ji také uzavře. V první kole končícího ročníku si slávisté poradili s týmem z jižních Čech výhrou 6:0 na jejich hřišti. Budějovice už na konci sezony o nic nehrají, záchranu si s přehledem a několikabodovým náskokem už zajistily, na evropské poháry jim naopak schází spoustu bodů. Momentálně se nacházejí na dvanáctém místě.

Sešívaní mají jedinečnou příležitost dokončit sezony bez jediné prohry. „Bude to poslední zápas sezony, ale my pořád musíme myslet na to, že to je ligové utkání. Hrajeme s nepříjemným soupeřem, který hraje dobře proti silným týmům a je hodně aktivní. Čeká nás náročný soupeř. Jsme krok od toho dokončit sezonu bez porážky, což je svým způsobem velké unikum. Ten poslední krok bývá nejtěžší, takže musíme být koncentrovaní, obezřetní. Na druhou stranu máme s poslední zápasem v sezoně zkušenost, dvakrát za sebou to bylo derby a koncentrace na zápas byla podobná,“ říká trenér Jindřich Trpišovský 

Motivaci vyhrát ligu bez prohry má i Mick van Buren. „Samozřejmě chceme být neporažení celou sezonu, takže máme velkou motivaci. I soupeř ale bude hodně namotivovaný, protože někteří jejich hráči tolik nehráli a budou se chtít ukázat. Určitě to bude zábavný zápas,“ říká osmadvacetiletý ofenzivní hráč.

Slavia nechala po náročné sezoně odpočívat hráče z reprezentací. „Musíme se vyrovnat s absencemi, schází deset hráčů základního kádru, ale na druhou stranu je to ligové utkání a musíme být připraveni stejně jako v těch třiatřiceti předešlých případech,“ říká o absencích kouč sešívaných.

Van Buren v Budějovicích strávil podzimní část sezony na hostování, tým tedy dobře zná. „Myslím, že celkově mají velmi dobrý tým. Hrají útočný fotbal podobně jako my. Vepředu mají například Mršiće nebo mého kamaráda Marka Alvira. V obraně hraje hodně talentovaný Maksym Talovierov. Musíme být připravení a pak zápas určitě můžeme vyhrát,“ dodává van Buren.

Preview si můžete pustit také ve formě podcastu na SpotifyGoogle Podcast nebo Apple Podcast.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články