V sobotu od 17:00 v Mladé Boleslavi | SK Slavia Praha
Více

V sobotu od 17:00 v Mladé Boleslavi

PRAHA – Slavia v sobotu míří do Mladé Boleslavi. Od 17:00 se zde představí svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého proti čtvrtému týmu ligové tabulky.
„Je to zápas s velkým Z. Velká očekávání, oběma týmům jde o hodně. My hrajeme o titul, Boleslav o poháry. Lze očekávat, že to bude dramatické. Oba týmy jsou kvalitní, věřím, že to zvládneme. Myslím, že budou rozhodovat maličkosti. Ten, kdo se s tím lépe vyrovná i z hlediska pevných nervů, psychicky, tak si myslím, že bude mít navrch. Věřím našemu týmu, že to zvládne. A udělá krok, který by vedl k titulu. Lze očekávat, že bude výborná atmosféra. Škoda, že stadion není větší, asi by lidi přišli. Předpokládám, že bude plno a uvidíme dobrý fotbal,“ říká trenér Jaroslav Šilhavý před sobotním duelem.

Slavia hraje o titul, Boleslav o poháry. Může toto kolo naznačit o konečném umístění? „Věřím tomu, že pokud uspějeme s Boleslaví, tak byť je Brno také kvalitní, už to v posledním kole zvládneme. Boleslav má kvalitní tým, kvalitní hráče, hraje o poháry, ta motivace je jasně daná. My jsme na tom stejně. Oba týmy mají obrovskou motivaci a budou rozhodovat maličkosti. My musíme být připravení i na zdánlivě tyto maličkosti, musíme být koncentrovaní celých 90 minut. Věřím, že jsme toho schopni. Věřím tomu, že výsledek v Boleslavi je klíč k titulu,“ tuší trenér sešívaných.

„Každý si musí uvědomit, o co se hraje. Hraje se o hodně, jsme velký klub, kde jsou velká očekávání, velké ambice. To si každý musí srovnat v hlavě. Určitě to kluci v hlavách mají. My trenéři jsme se teď snažili s nimi víc mluvit, snažili jsme se o takovou komunikaci. S jednotlivci, se skupinkami. Myslím, že jsme udělali v týdnu kus práce, ale vše to leží na hřišti. Tam se ukáže,“ má jasno trenér, který se bude muset obejít bez dlouhodobě zraněného Šventa. „Marko Alvir už trénuje, ale s týmem zatím jen krátce,“ vysvětluje kouč.

Velký zápas vyhlíží také záložník Jaromír Zmrhal. „Těším se, bude to boj, protože jak nám, tak i soupeři jde o hodně. Myslím, že by to mohl být dobrý zápas. Může to být rozhodující zápas, protože teď rozhodne jakákoliv chyba, jakýkoliv gól. Může to dopadnout jakkoliv. Určitě to bude velký zápas a budeme se snažit co nejvíc, abychom získali tři body,“ komentuje slávistický odchovanec.

Co bude potřeba zlepšit oproti poslednímu utkání? „Rozhodně proměnit šance, to nás teď brzdilo v domácích zápasech. Doufejme, že venku se nás to týkat nebude a proměníme je,“ věří Zmrhal, podle kterého nebude nevýhoda, že utkání se bude hrát na hřišti soupeře. „S klukama jsme se o tom bavili, že se nás teď trochu víc daří venku než doma. Měli bychom si vzít příklad z toho, jak jsme hráli na Bohemce a snažit se předvést takovou hru i v Boleslavi,“ přeje si Zmrhal.

Podle Jiřího Pavlenky je nejdůležitější, aby Slavia měla před posledním duelem s Brnem vše ve svých rukou. „V zápase v Boleslavi se může hodně rozhodnout o tom, jak půjdeme do posledního zápasu. Prostě kdybychom ztratili a Plzeň by vyhrála, tak bychom už to měli mnohem těžší a neměli to ve vlastních rukou. Na druhou stranu když vyhrajeme, tak věřím, že poslední zápas už zvládneme. Je důležité to mít i po Boleslavi ve svých rukách,“ má jasno gólman Slavie.

„Věřím, že přijede hodně našich fanoušků, i když vím, že jsou nějaké problémy s lístky. Ale věřím, že podpora našich fanoušků bude mnohem silnější než podpora domácích. Asi všichni víme, že podpora boleslavských fanoušků není až taková,“ zakončil brankář Jiří Pavlenka.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články