V sobotu od 17:30 doma proti Liberci | SK Slavia Praha
Více

V sobotu od 17:30 doma proti Liberci

Po reprezentační pauze čeká slávisty první z řady náročných zápasů, v sobotu na Sinobo Stadium vyzve Liberec.

„Očekáváme těžký zápas, Liberec hraje náročným způsobem hry. Je to relativně nově poskládaný tým, takže se na začátku sezony možná trochu hledal, teď se ale jejich výkony vcelku ustálily. Mají velmi dobrého trenéra, určitě na nás budou skvěle připraveni. Uvidíme, co s námi udělá reprezentační pauza. Před ní jsme byli hodně rozjetí a doufám, že na to navážeme a budeme pokračovat ve výborných výkonech a výsledcích," říká před utkáním s Libercem asistent trenéra Jaroslav Köstl.

Podle obránce Ondřeje Kúdely bude nejdůležitější přepnout z reprezentačních zápasů zpět na ligové duely. „Čeká nás těžké utkání, Liberec bojuje o lepší pozici v nadstavbové části, chtějí se dostat do skupiny o titul. Měli dva týdny na to, aby se na nás přichystali, my jsme měli spoustu kluků na reprezentačních srazech. Musíme přepnout, vrátit se hlavou zpět do Slavie, zabojovat a získat tři body," ví sešívaná patnáctka.

Podle Jaroslava Köstla je tým po reprezentační pauze na slávistický fotbal správně nabuzený. „Už od pondělí, kdy jsme se sešli, cítím z týmu, že si kluci odpočinuli a jsou správně nabuzení na sobotní zápas. Reprezentanti také neřeší nic jiného než duel s Libercem, všichni kluci tomu přikládají velkou vážnost. Pro splnění našich cílů je nadcházející utkání hodně důležité, proto doufám, že ho zvládneme," dodává slávistický asistent trenéra, kterému dává za pravdu i čerstvý reprezentační debutant Ondřej Kúdela. „Všichni jsme se těšili, víme, o co hrajeme. Sezonu máme dobře rozehranou a byla by škoda výsledky nějakým způsobem narušit. Víme, že můžeme v sobotu odskočit Plzni o další tři body a dostat ji trochu pod tlak. Hrajeme doma a budeme se snažit využít domácí prostředí a bodovat naplno."

Právě na vynikající fanoušky v Sinobo Stadium budou slávisté v sobotním utkání hodně spoléhat. „Na domácí atmosféru se moc těším, teď na reprezentaci byla spíše taková komorní. Když hrajeme před svými diváky, tak fandění bývá o něčem trochu jiném, takže se skutečně moc těším," říká Ondřej Kúdela.

„Znovu se budeme snažit opřít o naše fanoušky, kteří nás ženou celou sezonu a řekl bych, že jejich podpora s blížícím se koncem sezony graduje," těší i sešívaného asistenta Jaroslava Köstla. „Samozřejmě tomu pomáhají i kluci, díky jejich výkonům a výsledkům chodí více a více lidí. Budeme šťastní, pokud přijde třeba tři čtvrtě stadionu, je totiž vidět, že fanoušci nechodí na soupeře, ale na Slavii. To je nesmírně důležité, těšíme se na jejich podporu. Spojení mezi námi a fanoušky je velké, moc si to užíváme," svěřuje se člen slávistického realizačního týmu.

Sešívaní před sebou mají dva nejnáročnější soutěžní měsíce, které budou nabité klíčovými duely. „Bude to takové “bum-bum,” zápasy středa-neděle, ale samozřejmě se na to těším. Nebude moc času na regeneraci, víme však, o co hrajeme. Sezonu máme dobře rozehranou jak v poháru, tak v lize a budeme dělat maximum pro to, aby to byla nejúspěšnější sezona, jaká vůbec mohla být," říká o nadcházejícím náročném programu Ondřej Kúdela

Pro utkání s Libercem ještě sešívaným nebude k dispozici Petr Ševčík, jinak ale může před klíčovou částí sezony trenéry těšit téměř vyprázdněná marodka. „Petr Ševčík s námi od pátku začíná trénovat, do této chvíle byl v péči fyzioterapeutů a kondičních trenérů. Z kádru nám jinak nikdo nevypadl, chybí jen dlouhodobě zranění Stanislav Tecl a Jakub Hromada, zbytek týmu je po reprezentační pauze v plné síle," uzavírá Jaroslav Köstl.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články