V sobotu od 18:30 venku proti Karviné | SK Slavia Praha
Více

V sobotu od 18:30 venku proti Karviné

Po výhře nad Olomoucí a postupu v MOL Cupu čeká sešívané v sobotu od 18:30 zápas 16. kola FORTUNA:LIGY na půdě Karviné.

S prvními duely roku 2021 panuje v Edenu spokojenost, slávisté do ligy vstoupili obratem proti Olomouci a následně v poháru po výsledku 4:1 postoupili přes druholigovou Duklu.

„Výsledkově nám vstup do jara vyšel, jsem spokojený s některými pasážemi. Také jsme relativně spokojení s produktivitou, v zápasech jsme většinou využili hned první šanci. Je to ale takové hodně syrové, čeká nás hodně práce, musíme hlavně hráče sladit. I s Duklou bylo vidět, že někteří ještě nejsou úplně připravení hrát celé utkání v plné intenzitě. Stojíme nohama na zemi a víme, že k ideálu ještě dost chybí,“ hodnotí vstup do jara trenér Jindřich Trpišovský.

„Po přípravě, kterou jsme prožili, bylo hodně důležité, abychom do jara dobře vstoupili. V obou zápasech jsme podali slušný výkon a je jenom dobře, že jsme oba vyhráli, snad se nám bude dařit i nadále,“ dodává záložník Lukáš Provod.

V Karviné mají jiné starosti, v úvodním zápase jarní části podlehli na Slovácku 0:2 a na gól čekají už 243 minut. I tak ale červenobílé nečeká lehký soupeř.

„Karviná má velice zajímavé mužstvo se spoustou cizinců. Vepředu mají na českou ligu nadstandardní dvojici Ostrák – Papadopulos, kteří se i dobře typově doplňují. Je to zároveň asi nejvyšší mužstvo v lize, většinou za ně nastoupí sedm až osm hráčů kolem 190 centimetrů. V soubojových statistikách jim patří první místo v lize. Je to takový tým, který by, si myslím, měl mít víc bodů, než zatím získal. Ve spoustě ofenzivních parametrů jsou v první osmičce ligy, mají velmi nebezpečné standardní situace a vstupy do zápasů. Je otázka, jaký bude terén, v Karviné jsme dlouho nehráli a teď v lednu bude trávník velký otazník,“ říká o sobotním soupeři Jindřich Trpišovský.

„Karviná se teď hodně zvedla, mají tam mladé talentované hráče, kteří se proti Slavii budou chtít určitě ukázat. Budou hladoví, budou bojovat, budou nepříjemní, zápasy na Moravě bývají většinou hodně soubojové a bojovné, tenhle nebude výjimkou,“ očekává Lukáš Provod.

Poslední utkání slávistů v Karviné skončilo bez branek. Obě mužstva se ale od srpna 2019 hodně změnila.

Marodka se nám pomalu vyprazdňuje

„Z posledního zápasu v Karviné tu už moc hráčů není, Tomáš Souček tam nedal penaltu, Mick nedal dva nájezdy, trefili jsme dvě tyče. V základních sestavách nenastoupí moc hráčů, kteří by si ten zápas pamatovali. Jsou to už úplně jiné týmy. Chceme to tam výsledkově zvládnout. Jedeme dvakrát ven, dvakrát na Moravu k soupeřům, které patří k nejsoubojovějším v lize, pak nás hned čeká doma Jablonec. Potřebujeme navázat na výsledky, které jsme měli. A také se trochu zlepšit v defenzivě,“ říká Jindřich Trpišovský.

„Myslím si, že na poslední zápas v Karviné se ohlížet nebudeme. Mezitím se toho hodně stalo, je tady jiný tým. Budeme se soustředit na sebe, chceme v tom zápase uspět, předvést co nejlepší výkon a dát co nejvíc gólů. Pro nás bude zásadní získat tři body a posunout se dál,“ dodává Lukáš Provod.

Pro zápas v Karviné je k dispozici téměř kompletní kádr. Kvůli kartám nenastoupí Jakub Hromada, zdravotní problémy do zápasu nepustí Petra Ševčíka a Júsufa Hilála.

„Marodka se vyprazdňuje, takřka všichni jsou v tréninkovém procesu. S Júsufem se na tréninku při střele utrhl kus hřiště, což způsobilo svalové zranění. Chybět bude i Kuba Hromada, který stojí za čtyři žluté karty. Kluci po COVIDU ještě nejsou schopní hrát od začátku, třeba Zimič dva týdny ležel v posteli a ještě se z toho úplně nedostal. Mimo je Júsuf, Kuba Hromada a Petr Ševčík, který do plné tréninkové zátěže půjde zhruba až za čtrnáct dní,“ hodnotí stav marodky trenér Slavie.

„Je to hodně nepříjemné, sice se tomu nepřikládá taková váha, ale pokud COVID proděláte s většími příznaky, tak můžete ztratit kondici. Její nabírání je pak hodně složité. Je super, že se kluci vrací. Tým je zase pohromadě, je nás tu spousta a trenéři mají z čeho vybírat,“ těší záložníka sešívaných.

Utkání v Karviné je na programu v sobotu v 18:30. Zápas můžete sledovat živě na O2 TV sport. 

Důležité informace ohledně zápasu najdete na našich sociálních sítích a webu.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články