V sobotu od 19:00 doma proti Mladé Boleslavi | SK Slavia Praha
Více

V sobotu od 19:00 doma proti Mladé Boleslavi

Sešívaní v sobotu přivítají v Sinobo Stadium v rámci jedenáctého kola FORTUNA:LIGY třetí Mladou Boleslav.

„Dlouho jsme v Edenu nehráli, zápasy doma jsou vždy nejvíc, zvláště po úspěšných zápasech se Spartou, Interem i Vyšehradem. Mohlo by být dobré počasí na fotbal, a co máme zprávy, mohla by být i vysoká návštěva. Je to zápas prvního se třetím, takže se těšíme moc,“ říká před utkáním trenér Jindřich Trpišovský.

Hlavní zbraní Mladé Boleslavi je dle kouče sešívaných zejména skvělá ofenziva. „Jsou velice nepříjemní hlavně dopředu, dostávají se do hodně šancí a dávají dost branek. Jsou hodně šikovní, v jejich zápasech padá mnoho gólů. Ve skvělé formě hraje Muris Mešanovič, který je v letošní sezoně velice nebezpečný. Komličenko je sice vykartovaný, ostatní hráči jako je například Matějovský si ale v zápasech také vytvářejí hodně šancí, hrají náročný fotbal a jsou silní na míči. Mají akorát takové momenty, kdy třeba venku dostanou první gól a pak musí hru otevřít. V takových zápasech mohou být neúspěšní, ve většině letošních utkání však podávají skvělé výkony,“ má jasno Jindřich Trpišovský.

S koučem Slavie souhlasí i záložník Josef Hušbauer. „Měli jsme hodně zápasů venku, takže se těšíme, doma je atmosféra vždy fantastická. Uvidíme, snad to zvládneme, Boleslav hraje dobře, dává hodně gólů, budeme si muset dát pozor na její útočníky, zejména na Murise. Všichni víme, jak hraje. I ve středu pole mají dobré hráče a myslím si, že jejich defenziva je kvalitní. Základem bude nepustit je do šancí, doma snad nějaké góly dáme,“ doufá nejlepší ligový střelec Slavie.

Na bývalého kanonýra Slavie Murise Mešanoviče se před zápasem zaměřuje i trenér Jindřich Trpišovský. „Je to výborný hráč, koukal jsem na jejich utkání v Teplicích, kde byl z boleslavských nejlepší na hřišti. Po tom zranění, které ve Slavii utrpěl, se už dal dohromady a projevuje se na něm, že může pravidelně hrát. Hodně si věří, je silný v soubojích, minimum jich prohrává a často bývá faulovaný. Je nepříjemný i v útočné fázi, Spartě dal hattrick a celkem má na kontě šest gólů, sbírá body a hraje v nejlepším rozpoložení od doby svého zranění,“ má jasno kouč sešívaných.

„Nechal tady nějakou stopu, kdo si ho pamatuje, ví, že byl velmi přátelský a do party. Každý ale také ví, že do sobotního zápasu dá sto procent a že to s ním budeme mít těžké,“ přitakává trenérovi Slavie Josef Hušbauer.

Hned po utkání s Mladou Boleslaví čeká sešívané další zápas základní skupiny Ligy mistrů proti Borussii Dortmund. Slávisté se ale zatím plně soustředí na sobotní ligový duel. „Máme relativně dost času díky tomu, že hrajeme sobota-středa. Proti Boleslavi nás navíc čeká nesmírně důležitý zápas, nejen, že chceme potvrdit vítězství v derby, ale přijede k nám třetí tým tabulky. Mají v kádru nesmírně kvalitní hráče a víme, že to pro nás bude hodně těžké utkání. Je pro nás důležité potvrdit poslední výsledky, a proto se momentálně všichni soustředíme na Boleslav. Chceme se před lidmi i fanoušky prezentovat v dobrém světle a jak znám naše vzájemné zápasy, bude k vidění spousta šancí na obou stranách,“ dodává trenér Jindřich Trpišovský.

Utkání proti Mladé Boleslavi začíná v sobotu v 19:00, přímý přenos můžete sledovat na O2 TV Sport, textový přenos a vysílání Radia Slavia naleznete na našem webu. Rádi bychom také upozornili fanoušky, že kvůli středečnímu zápasu Youth League proti juniorce Borussie Dortmund je přeloženo utkání osmého kola ČFL B-týmu Slavie proti B-týmu Příbrami z neděle 29.9. na sobotu 28.9. od 16:00.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články