V sobotu od 19:30 doma proti Bohemians | SK Slavia Praha
Více

V sobotu od 19:30 doma proti Bohemians

Mezi oběma utkáními s Kluží odehrají sešívaní v rámci 7. kola FORTUNA:LIGY v sobotu od 19:30 před sešívanými diváky vršovické derby proti Bohemians.

Svěřence Jindřicha Trpišovského čeká v rámci sedmého kola FORUTNA:LIGY domácí utkání proti Bohemians a všichni se ho už nemůžou dočkat. „Těšíme se na něj tak moc, jak to jen jde. Po dlouhé době si zahrajeme doma. Máme odehraných i se superpohárem osm zápasů a z toho jsme hráli doma před lidmi jenom jednou. Jinak jsme hráli venku, nebo před prázdnými tribunami. Po hrozně dlouhé době hrajeme doma před našimi diváky, navíc u příležitosti derby. Všichni se na sobotu už moc těšíme a hlavně na to, že konečně po dlouhé době zažijeme pořádný zápas s kulisou,“ vyhlíží sobotní duel.

Během svého působení ve Slavii se s Bohemians Jindřich Trpišovský střetl třikrát a vždy z utkání vyšel vítězně. S výjimkou posledního vzájemného utkání v Ďolíčku ale příliš gólů nepadalo. „Čekám podobný fotbal, jako jsme doposavad ve vzájemných střetnutích viděli. Bohemians vždy berou zápas s námi velmi prestižně a zároveň ho berou tak, že se od nich očekává málo. Hodně nás napadají, hodně chodí do soubojů a chtějí nám hru znepříjemnit. Hrají velmi atletický fotbal, padá relativně málo gólu až na poslední vzájemný zápas, který jsme vyhráli 3:0. Určitě nebudou chtít dostat gól, budou chtít hrát bezpečně a vyrážet do rychlých brejků a zároveň se budou možná snažit zápas hodně rozkouskovat. Nečeká nás nic jednoduchého. Pokud si správně pamatuji, tak to u nás doma skončilo dvakrát 1:0. Vždy jsme dali gól v prvním poločase a zápas se dohrával vždy velmi obtížně,“ připomněl poslední vzájemné zápasy.

Hráče Bohemians osobně velmi dobře zná také Júsuf Hilál, který do konce minulé sezony oblékal zelenobílý dres. „Těším se, že si zahraji proti svému bývalému týmu. Pro nás je to důležitý zápas, tyhle tři body do ligy potřebujeme, abychom se udrželi na prvním místě. Bude to dobrý zápas. My hrajeme doma, ale Bohemka dává do zápasů proti Slavii nebo Spartě všechno. A tuhle sezonu mají dobrý tým,“ vyhlíží první vzájemný duel po přestupu.

Slavia toho příliš mnoho před vlastními fanoušky v letošní sezoně zatím neodehrála, o to víc doufá trenér v solidní návštěvu, která se postará o bouřlivou atmosféru ženoucí dopředu hráče, kteří dostanou příležitost. „Na atmosféru se moc těším, protože zatím byla vždycky výborná. Zápas proti Bohemce patřil zatím vždy k nejlepším domácím v lize. Doufám, že přijde co nejvíc lidí. Chtěl bych poprosit všechny fanoušky, aby přišli, protože dostanou příležitost i hráči, kteří doposud nebyli tolik vytížení a rád bych, aby hráči, kteří nastoupí, měli stejnou kulisu jako ti, kteří nastupují pravidelně. Sice nás to možná bude limitovat, bude tam spousta nesehranosti, o to víc ale bude záležet na atmosféře,“ vyzdvihuje důležitost podpory fanoušků.

Na zápasovou atmosféru v domácím prostředí se těší i bahrajnský útočník. „Slávističtí fanoušci fandí super a Bohemky taky. Mezi oběma stadiony je to jen pět minut, takže v sobotu očekávám plný dům. Těším se na to. Ale jestli dám gól, slavit ho proti svému bývalému týmu nebudu.“

Ani sešívaným se zranění hráčů kompletně nevyhýbají, i když naštěstí nejsou vážnějšího charakteru. Právě široký kádr, kterým Slavia disponuje, dává trenérovi možnost nechat odpočinout proti Bohemians některé hráče před středeční odvetou s Kluží. „Po zdravotní stránce je na tom kádr po zápase v Kluži dobře, i když jeden hráč měl během zápasu problém a ještě ani netrénoval. Také došlo k jednomu zranění na tréninku, a to ještě uvidíme, jak dopadne. Hráče, kteří mají drobné šrámy, proti Bohemians vynecháme, abychom je měli připravené na středu,“ zakončil.

To, že každý v tomhle širokém kádru nemůže hrát, si uvědomuje i Júsuf Hilál. Dodává však, že je každý připravený týmu kdykoliv pomoct. „Je tady spousta hráčů a všichni si zaslouží hrát. Není nás tu jenom jedenáct, jsme všichni jeden tým. Nastoupit může každý a hodně hráčů minulý zápas nehrálo. Hrajeme mezi dvěma zápasy Champions League, všechno je v trenérových rukách, ale každý z nás je připravený nastoupit.“

Utkání šestého kola proti Bohemians začíná v 19:30. V přímém přenosu jej bude vysílat O2 TV Sport, studio startuje v 19:10.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články