V sobotu od 19:30 doma proti Příbrami | SK Slavia Praha
Více

V sobotu od 19:30 doma proti Příbrami

Sešívané čeká v sobotu od 19:30 první domácí zápas sezony. Ve 2. kole FORTUNA:LIGY přivítají svěřenci Jindřicha Trpišovského Příbram.

V rámci 2. kola FORTUNA:LIGY odehrají sešívaní v sobotu od 19:30 konečně první domácí utkání sezony před slávistickými fanoušky. Soupeřem jim bude 1. FK Příbram pod vedením Pavla Horvátha.

Sešívaní v posledním vzájemném utkání s Příbramí na začátku června zvítězili 1:0 gólem z 82. minuty. Už v té době vedl příbramský celek jejich aktuální trenér a Jindřich Trpišovský tak očekává i tentokrát velmi podobné utkání. „Soupeř přijede velmi podobný tomu, jak se představil na jaře v Příbrami. Kádr je poměrně podobný, už tam tehdy byl trenér Horváth. Očekáváme, že budou hrát hodně z bloku a v určitých fázích nás budou napadat. Budou pracovití, určitě budou hodně běhat a zároveň se zaměřovat na defenzívu. Čeká nás klasické domácí utkání. Budeme se muset hodně tlačit dopředu, dobývat soupeře a zároveň dávat pozor na brejky a na standardní situace, které mají poměrně slušné,“ varuje.

Do ligového ročníku 2020/21 vstoupila Slavia ve velkém stylu. Budějovickému Dynamu nasázela šest gólů a Petr Ševčík doufá, že alespoň úvod zápasu z minulého kola zopakují sešívaní i proti Příbrami. „Do zápasu proti Příbrami bychom chtěli vstoupit jako v minulém kole v Českých Budějovicích. Půjdeme do toho od 1. minuty, budeme chtít dát rychlý gól, abychom se více uklidnili. Chceme hrát naši hru, na kterou jsme všichni zvyklí,“ má jasný cíl.

I kvůli povedenému startu do ligového ročníku v Budějovicích nechce dělat trenér příliš mnoho změn v základní jedenáctce. „Změny v sestavě asi proběhnou, budou ale spíše kosmetického rázu. Potřebujeme do hry dostat některé hráče. Zároveň máme v hlavě i to, že následuje reprezentační pauza, kde některé naše hráče čekají dva zápasy. Pokud se ale nestane nic nepředvídatelného, proběhne jen jedna, nebo dvě změny v základní sestavě,“ přiblížil své plány.

Slavia má aktuálně v kádru 22 hráčů do pole, a tak je konkurence o místo v zápasové nominaci velká. Podle Petra Ševčíka však tento počet odpovídá aktuálním ambicím Slavie. „Máme hodně hráčů a je na každém, aby si své místo vybojoval. Jsme velký klub s velkými ambicemi. Každý musí na tréninku makat na maximum, aby se dostal jen do zápasové nominace,“ uvědomuje si.

Preview před Příbramí je už k dispozici i jako podcast na Spotify, Google Podcasts, na Apple Podcasts a také níže v článku.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články