V sobotu od 19:30 proti Liberci | SK Slavia Praha
Více

V sobotu od 19:30 proti Liberci

V sobotu od 19:30 odehrají sešívaní bez přítomnosti fanoušků domácí utkání v rámci 5. kola FORTUNA:LIGY proti fotbalistům Liberce.

Utkání pátého kola FORTUNA:LIGY odehrají sešívaní doma, tentokrát se ale kvůli disciplinárnímu trestu nebudou moct spolehnout na podporu fanoušků v ochozech. „Bude to možná podobné jako přípravné zápasy. I když na přípravné zápasy Slavie chodí spousta lidí, takže si to v podstatě ani neumím představit. Bude náročné zápas prožívat. Bude bez lidí, kvůli kterým se to hraje. Ať to dopadne jakkoliv, je to trest pro nás všechny – trenéry, hráče, diváky, kteří sem chodí každý zápas. Proti Olomouci tu bylo před 13 tisíc lidí a 99,9 % z nich nic neudělalo a na zápas přijít nemůžou. Zápas si neužijeme, i když se případné body v tabulce budou počítat. Ani se na zápas netěším,“ okomentoval trest trenér Jindřich Trpišovský.

Co hráče před zavřenými tribunami čeká, nemá jasno ani obránce Jan Bořil. „Nevím, co od toho očekávat, protože bez fanoušků jsem ještě nehrál. Liberec je strašně silný, i když se mu teď nedařilo. Jede sem určitě uhrát nějaký výsledek. My musíme ale vyhrát, protože jsme v minulém kole jenom remizovali. V Karviné jsme nedali šest tutovek a na to se nyní zaměřujeme. Doufejme, že to proti Liberci zmákneme a šance, do kterých se dostaneme, tak proměníme,“ přiblížil rázný obránce to, na co se v trénincích tým soustředí.

V průběhu příprav na zápas s Libercem se také odehrálo první část dvojutkání mezi Kluží a Celticem, jehož vítěz Slavii vyzve v boji o skupinu Ligy Mistrů. I když po remíze 1:1 není vůbec jasné, s kým se sešívaní střetnou, sběr informací taktická příprava v trenérském štábu už je v plném proudu. „Nevíme, proti komu nastoupíme, takže sháníme co možná nejvíc informací, videí. Byli jsme na nich a nakoukáváme videa a hráče jako takové,“ nehodlá trenér ponechat nic náhodě.

První zápas neutekl ani pozornosti Jana Bořila„Na první zápas jsem koukal a musím říct, že mě překvapilo, jak hrála doma Kluž. Hrála velmi aktivně, měli neskutečný presink a protiútoky. Z jednoho dala krásný gól. Celtic je ale zkušený a uhrál si to na remízu. Teď je to 50 na 50, ale já fandím Celticu,“ vyslovil na závěr přání ohledně výhry skotského klubu.

KOMPLETNÍ PREVIEW SLEDUJTE NA SLAVIA TV

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články