V sobotu od 20:00 start skupiny o titul v Ostravě | SK Slavia Praha
Více

V sobotu od 20:00 start skupiny o titul v Ostravě

V sobotu od 20:00 čeká sešívané první zápas finále FORTUNA:LIGY. Skupinu o titul zahájí na hřišti Baníku Ostrava.

Svoji finálovou cestu za obhajobou odstartují sešívaní v nadstavbové části FORTUNA:LIGY utkáním na hřišti Baníku Ostrava. Bude se jednat o druhý venkovní zápas v Ostravě po pouhých 10 dnech. Utkání předposledního kola základní části tehdy po dramatickém závěru skončilo smírně 2:2.

„Máme za sebou základní část. Čeká nás finálových pět zápasů. Není to ale nic nového, máme s tím zkušenost z loňska, kdy jsme byli ve velmi podobné situaci. V prvním zápase jsme jeli také ven. Kvůli tomu, jak spěje liga ke svému konci a na stadiony pomalu začnou proudit fanoušci, se těšíme hodně. Jsme pouhých pět kol před cílem, ke kterému míříme celou sezonu. Blíží se to. Máme možnost opět hrát o titul a nemůžeme se dočkat,“ vyhlíží sobotní utkání trenér Jindřich Trpišovský.

Obdobně nedočkavý je i útočník Stanislav Tecl, který jedním dechem dodává, že je Slavia i přes některé bodové ztráty z minulých kol ve skvělé výchozí pozici. „Těšíme se. Všichni jsme na to čekali. V posledních kolech jsme si některé výsledky nechali zbytečně utéct, ale náskok šesti bodů na začátku nadstavby je dobrý. Musíme to zvládnout,“ vyzývá do boje.

Jindřich Trpišovský navázal srovnáním utkání s předešlým utkáním v Ostravě. „Zápas bude podobný jako ten před týdnem. Očekávám podobný průběh. Ostravě vycházely nějaké věci, určitě na ně budou chtít navázat. Nám se něco zase vedlo ve druhém poločase. Oba týmy se velmi dobře znají, utkání se navíc odehraje ve stejném prostředí. Doufám, že se poučíme z chyb, které jsme udělali. Baník odehrál defenzivně dobré utkání a byl velmi nebezpečný ze standardních situací. Jsou to věci, které budeme rozebírat. Jsou to situace, ve kterých si musíme jednoznačně počínat lépe, abychom byli na konci úspěšnější.“

Stanislav Tecl na jaře nastupuje pravidelně v základní sestavě. V závěru minulého utkání v Ostravě byl ale po druhé žluté kartě vyloučen, a proti Zlínu tak nastoupit nemohl. Teď vše bude chtít Ostravě oplatit. „Mohl jsem v mezičase dotrénovat, trochu si odpočinout. Moc se těším a doufám, že se mi zápas povede,“ zakončil.

Kompletní preview před úvodním utkáním skupiny o titul FORTUNA:LIGY najdete ke zhlédnutí na Slavia TV.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články