V sobotu poslední zápas základní části | SK Slavia Praha
Více

V sobotu poslední zápas základní části

Na závěr základní části FORTUNA:LIGY přivítá Slavia v Sinobo Stadium Sigmu Olomouc.

Slavia má díky čtyřbodovému náskoku jistotu, že po základní části skončí na prvním místě. Naopak Olomouc ještě může zabojovat o případný postup do elitní nadstavbové skupiny. Body se ale přenáší do nadstavbové části, oba týmy tak hrají o hodně.

Jaká očekávání má trenér Jindřich Trpišovský? „Čekám ofenzivní utkání, s Olomoucí to bývá hodně otevřený zápas se spoustou šancí, padá hodně gólů. Oba týmy hrají o hodně. Olomouc se vrátila ke svému původnímu režimu. Kádr je stejný tak, jak nastupovali loni. Trochu jim nevyšel podzim, možná i pod dojmem Evropy. Teď už je to tým, který sbírá pravidelně body. Nedostávají moc branek. Určitě to bude těžký zápas,“ předpovídá trenér sešívaných.

Jak vidí sobotní utkání Michal Frydrych? „Olomouc měla celý týden se nás připravit. My jsme hráli v týdnu těžké utkání se Spartou. Jdeme do zápasu s tím, že chceme vyhrát a udržet náskok, při nejlepším kdyby se povedlo, aby byl do nadstavby ještě větší. Doufám, že vyhrajeme, uděláme fanouškům radost a užijeme si zápas společně,“ věří slávistický obránce.

V podzimní části se Sigmě bodově nedařilo: „Na podzim se úplně nevypořádali s poháry, nebyli na to asi úplně zvyklí. Měli tam problémy. Na jaře ale zabrali a ukázali, že mají silný tým. Bude to těžký soupeř, ale bude to hlavně o nás, jak to zvládneme my,“ burcuje Michal Frydrych.

Slavia je ve hře o dvě trofeje: „Moc dobře víme, o co hrajeme, tým je tady tak uvědomělý. Samozřejmě někdy se okolnosti zápasu sejdou tak, že vám jdou karty do ruky, někdy naopak nejdou. Ve Zlíně jsme to bohužel nezvládli. Byl tam třeba velký rozdíl v tom, jak bylo hřiště připravené na derby a jak vypadlo ve Zlíně. To jsou drobnosti, které skládají výkon. Pak také neproměníte nějaké šance. V posledním derby jsme vyhráli 3:0, výkon byl velice dobrý, možná jeden z nejlepších v sezoně. První dva góly jsme ale dali ze standardních situacích, ze hry jsme spoustu neproměnili nebo ani nedotáhli. Pořád je na čem pracovat. Nemůžeme si myslet, že si každý zápas vytvoříme patnáct nebo šestnáct gólových šancí jako v derby. Potřebujeme šance proměňovat,“ dodal trenér Jindřich Trpišovský.

Jak to vypadá s absencemi? „Na marodku nikdo nepřibyl. Vypadá to, že jeden z chybějících hráčů by se mohl zapojit už v sobotu. To by nám hodně pomohlo. Vyhlížíme příští týden, kdy budeme mít po dlouhé době týden na přípravu. Hráči a také fyzioterapeuti dostanou aspoň jeden den volno, aby hlava vypnula. Nejde jen o fyzickou, ale i o psychickou únavu. Někdy ten volný týden hodně pomůže, upínáme se k tomu. Hrajeme pořád anglické týdny, k tomu reprezentační srazy. Věřím, že nám následující týden pomůže k tomu, abychom se vrátili zase do našeho rytmu. Můžeme také doléčit další kluky, které budeme na nadstavbu potřebovat, vypadá to u nich nadějně,“ zakončil trenér.

Utkání má výkop v sobotu v 17:00. Přijďte do Sinobo Stadium podpořit slávisty v boji o další důležité ligové body!

Aktuálně

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

Další články