V sobotu přijede do Edenu Jablonec | SK Slavia Praha
Více

V sobotu přijede do Edenu Jablonec

V pátém kolem FORTUNA:LIGY se sešívaní utkají na domácí půdě v Edenu s Jabloncem. Slavia má po čtyřech kolech plný počet bodů, Jablonec je se čtyřmi body jedenáctý.

Sešívaní se na další domácí zápas v Edenu těší: „Těšíme se hodně, hráli jsme doma dvakrát v lize velice dobře. Chceme co nejdříve zapomenout na úterní zápas. Tohle je ideální příležitost. Máme Jablonci co vracet. Doufám, že se nám podaří prolomit patnáctitisícovou hranici v návštěvě a že zápas zvládneme, vyhrajeme a přijde po úterku na jiné myšlenky,“ řekl trenér Jindřich Trpišovský.

„Všichni se těšíme na domácí zápas, který je důležitý stejně jako každý jiný. Věříme, že si zlepšíme chuť po vyřazení z Ligy mistrů a i nadále budeme v lize stoprocentní,“ věří ofenzivní univerzál Miroslav Stoch.

Ve výhru věří také útočník Stanislav Tecl: „Zápasů je dost. Po úterku musíme zase přepnout na ligu. Je potřeba to zvládnout,“ říká útočník, který právě v Jablonci nedávno působil.

Trenér Jindřich Trpišovský soupeře dobře zná: „Viděl jsem všechny zápasy Jablonce. Neměli výsledkově dobrý vstup, ale herně to bylo velice dobré. Na úvod prohráli v Ostravě, kde neproměnili hodně šancí, určitě byli lepší. Doma pak bylo to samé se Spartou, kdy měli čtyři nebo pět šancí, pak dostali dva hloupé góly. Pak vedli celou dobu ve Zlíně, teď porazili jednoznačně Karvinou. Nemají tolik bodů, kolik by si představovali. Na druhou stranu je to pořád stejný Jablonec jako loni. Zápas to bude dost podobný. Jsou hodně disciplinovaní,“ očekává od Jablonce trenér.

Sešívaní mají Jablonci co vracet: „Posledně jsme tu s Jabloncem prohráli, máme jim co vracet. Pro nás je dobře, že máme minulý zápas jako ponaučení. Teď uděláme vše pro to, abychom to napravili a vrátili jim porážku,“ řekl Stanislav Tecl.

„Musíme se soustředit na sebe. Doteď máme plný počet bodů. Nečeká nás nic lehkého, protože víme, jakou má Jablonec sílu. Ale hrajeme doma. Musíme získat tři body a zůstat stále stoprocentní,“ dodal před zápasem s Jabloncem Miroslav Stoch.

Po vypadnutí z Ligy mistrů budou mít sešívaní ve druhé polovině srpna volnější program: „Nečeká nás další Evropa, tak se nám to trochu uvolní. Od soboty to je ideální, hrajeme pak tři soboty po sobě. Možná to je trochu výhoda, že se srovnáme. Dozvuky tam budou, na některé hráče čeká pátý zápas během přibližně osmnácti dnů, z Kyjeva jsme se navíc vrátili pozdě v noci. Budeme chtít využít některé hráče, kteří třeba mají dobrou aktuální formu a nezasáhli do zápasu v Kyjevě. Jsou tam dvě až tři zdravotní indispozice, ne nějak vážné. K týmu se připojili až v pátek, bude se rozhodovat až dnes. Tak dvě až tři změny v sestavě budou,“ zakončil komentářem ke zdravotnímu stavu kádru trenér.

Aktuálně

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

Další články