V sobotu přijede do Edenu Plzeň, utkání začíná ve 20:15 | SK Slavia Praha
Více

V sobotu přijede do Edenu Plzeň, utkání začíná ve 20:15

PRAHA – Slavii čeká další domácí utkání. Do Edenu přijede Plzeň, utká se tak první s druhým týmem tabulky. „Chtěli bychom navázat na první dva domácí zápasy,“ shodují se slávisté před duelem s vicemistrem. Utkání se hraje v sobotu ve 20:15.
„Na zápas se těším moc a věřím, že ke kvalitě utkání přispějeme i my,“ říká trenér Slavie Miroslav Beránek. „Plzeň je v pohodě, dvě vysoká vítězství ji nakopla. Jsou sebevědomí a v tuto chvíli nás čeká možná nejlepší tým naší ligy,“ uvědomuje si slávistický kouč.

Sešívaní budou chtít oproti zápasu v Teplicích zlepšit hlavně začátek utkání. „Pokud bychom se v úvodu zápasu prezentovali tak, jako v Teplicích, tak by to byl velký průšvih. Očekávám jiný začátek,“ komentuje trenér Slavie. Na co naopak budou chtít jeho svěřenci navázat z domácích duelů s Libercem a Ostravou? „Byli jsme produktivní, hráli jsme s velkým nasazením a hráči ze sebe vydali všechno. To je ta cesta, kterou bychom chtěli jít,“ popisuje trenér.

Dobrou zprávou je návrat kapitána. „Uzdravil se Martin Latka, lehkou virózu má Karel Piták, ale do utkání bude připraven,“ ujišťuje trenér.

Duel s Plzní je pro hráče velkou motivací. „Těším se hodně, protože hrajeme doma před našimi fanoušky. Věřím, že jich přijde zase mnoho,“ hledí k sobotě záložník Milan Černý. „Věřím, že přijde zase hodně fanoušků a vytvoří skvělou atmosféru jako v předchozích domácích zápasech a doufám, že s jejich podporou utkání zvládneme,“ doufá křídelní záložník Vukadin Vukadinovič.

„Očekávám dobrý útočný fotbal. Plzeň je tým, který chce hrát dopředu, o což se snažíme i my. Pro diváky by to mohlo být zajímavé utkání,“ myslí si Milan Černý. „Plzeň je jeden z nejlepších klubů v Čechách, takže se na zápas hodně těším. Navíc máme doma po nepovedeném utkání v Teplicích co napravovat,“ přiznává srbský záložník Vukadinovič.

Milan Černý si pochvaluje, že mu od jeho návratu do Slavie drží zdraví. „Po zdravotní stránce jsem na tom dobře. Měl jsem nějaké menší problémy, ale dá se říct, že jsem odehrál všechno. Jsem moc rád, že zdraví drží a hlavně jsem ve Slavii doma. Je to nejlepší místo, kde můžu být," popisuje slávistický odchovanec, který před svým odchodem do Turecka pomohl gólem v závěru k remíze na půdě Plzně 2:2.

„Vzpomínám na to moc rád, nedávno jsem si dokonce pouštěl video z toho utkání. První gól dával Karol Kisel, při tom druhém mi to Standa Vlček skvěle prostrčil," naráží Milan Černý na mistrnou přihrávku dnešního vedoucího mužstva.

V sobotu se v Edenu utká první tým SYNOT ligy s druhým. „Vůbec si to nepřipouštíme. My se soustředíme na svou hru,“ zdůrazňuje Černý. „Na to vůbec nemyslíme. My jsme vyhráli první tři kola, dobře jsme do soutěže vstoupili. Teď přišla porážka, kdy jsme zápas v Teplicích nezvládli. Chceme se hlavně prezentovat dobrým fotbalem a bavit naše fanoušky,“ přeje si Vukadinovič.

Co musí sešívaní podle sbrského záložníka oproti utkání v Teplicích zlepšit? „Bylo tam spousta chyb. Hlavně musíme zvládnout začátek utkání, který se nám v Teplicích vůbec nepovedl. Musíme na Plzeň vlétnout, nebát se, musíme být agresivní v osobních soubojích a dát do všeho velkou vůli,“ nabízí recept letní posila.

„Plzeň je po dvou výhrách 4:0 v Budějovicích a doma s Hradcem hodně nahoře. Určitě panuje v týmu dobrá nálada. Navíc změnili trenéra, takže budou mít o to větší motivaci v Edenu uspět. Nesmíme jim to usnadnit, musíme bojovat, makat a jezdit,“ má jasno hráč s číslem 18 na zádech.

Vstupenky v prodeji: V pátek poslední možnost zakoupit v předprodeji!

Vstupenky na sobotní zápas jsou v prodeji, navíc v předprodeji máte výhodnější nákup. Další velkou výhodou je, že se před utkání vyhnete frontám. Nenechávejte nákup na poslední chvíli a pořiďte si svůj lístek v Edenu na pokladnách nebo online v předprodeji! Více informací o prodeji zde!

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Další články