V sobotu se slávisté představí v Liberci | SK Slavia Praha
Více

V sobotu se slávisté představí v Liberci

PRAHA - Před reprezentační pauzou čeká slávisty druhé venkovní jarní utkání. V sobotu od 16:30 se svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého představí v Liberci.
„Viděli jsme zápas v Plzni, který Liberec odehrál. Hráli tam velice dobře, oni sami mluví o tom, že by chtěli na ten výkon v Plzni navázat. Prostředí v Liberci velice dobře znám. Vím, jakou tam dokážou udělat diváci atmosféru a ti hráči, kteří tam jsou, jsou kvalitní. Určitě nás nečeká nic jednoduchého,” ví před sobotním zápasem trenér Jaroslav Šilhavý.

Liberec bojuje oproti minulým sezonám o záchranu, co by na něj mohlo platit? „Určitě brzdíme tu euforii, která je v médiích nebo kterou slyšíme kolem sebe. Věřím, že hráči budou dobře připraveni, protože zápas to nebude určitě jednoduchý. Liberec se chce odpoutat z té dolní poloviny tabulky a určitě bude hrát dobře a bude nás chtít porazit, protože skalp Slavie je teď cenný,” má jasno kouč sešívaných.

Kromě Marka Alvira a Dušana Šventa budou k dispozici všichni hráči. „Všichni hráči jsou připraveni,” říká trenér s tím, že otazník visí u Michala Frydrycha.

V Liberci se dá očekávat velká podpora ze strany slávistických fanoušků. „Naši fanoušci jsou úžasní. Věřím, že i v Liberci nám vytvoří domácí prostředí a budou opět naším dvanáctým hráčem. Celý tým se na jejich podporu moc těší,” dodal trenér Šilhavý.

Proti Liberci si poprvé v sešívaném zahraje Jan Sýkora, který v posledních dvou zápasech velmi dobře zahrál standardní situace, po kterých padl gól. Jaký je jeho přínos pro tým? „Pro nás důležitý hráč v rozehrávání standardek. Věřím, že se mu bude dařit nadále a že třeba i v Liberci ta standardka rozhodne o našem úspěchu,” přeje si trenér Slavie.

Právě Jan Sýkora se představí v Liberci jako soupeř. „Po dlouhé době tam teď pojedu jako protivník, takže určitě se moc těším. Je mi ale jasné, že to nebude vůbec lehký zápas, ať už kvůli specifickému prostředí nebo hřištěm, které tam nebude úplně v nejlepším stavu, ale my se na to kvalitně připravujeme a věříme, že to zvládneme,” doufá slávistický záložník.

Ani fakt, že Jan Sýkora v zimě přišel z Liberce, ani mistrovský titul realizačního týmu s Libercem v roce 2012 nehraje v přípravě na zápas žádnou roli. „My se na ten zápas připravujeme jako na všechny ty předchozí. Chceme ho zvládnout a příprava na zápas, ať už to je Liberec nebo Plzeň, je stejná,” vysvětluje reprezentant České republiky.

Slávisté zatím zvládli všechny jarní zápasy, poslední dva dokonce rozhodli gólem v závěru. Jaká panuje v kabině atmosféra? „My jsme hlavně rádi, že se nám oba zápasy povedlo dotáhnout do úspěšného konce, protože oba byly velmi těžké. Myslím, že to ukázalo charakter týmu, že jsme bojovali do poslední minuty a odměnou nám byly góly na konci. Nic to nebude ale znamenat, pokud v některých dalších zápasech zaváháme, takže my se musíme soustředit na každý další zápas zvlášť a tohle nechat stranou,” zakončil Jan Sýkora.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články