V sobotu se slávisté představí ve Zlíně | SK Slavia Praha
Více

V sobotu se slávisté představí ve Zlíně

PRAHA – Slavii čeká další kolo HET ligy, tentokrát sešívaní zamíří do Zlína. Utkání na zlínské Letné se v sobotu hraje od 17:00 a nevysílá ho žádná televize. Živý komentář celého utkání můžete poslouchat na Radiu Slavia.
„Zlín teď sbírá zkušenosti z evropského fotbalu, přes léto posílil, zkvalitnil tým. Z tohoto pohledu nás nečeká nic jednoduchého, nicméně my tam jedeme s vírou ve vítězství,“ říká před sobotním duelem trenér Slavie Jaroslav Šilhavý.

„Chtěli bychom konečně protrhnout ty naše venkovní remízy. Byť je Zlín silný soupeř, tak věřím tomu, že ve Zlíně vyhrajeme,“ přeje si před sobotou trenér, jehož tým už 33 zápasů v lize v řadě neprohrál a vyrovnal tím rekord.

„Všichni se nás ptají na tu úžasnou sérii. Vždycky to uvedu na pravou míru, že je lepší výsledek než série, které si ale ohromně vážíme. Ale do každého zápasu jdeme s tím, že chceme zvítězit, takže pokud se nám to podaří i ve Zlíně a série by pokračovala, tak bychom byli rádi,“ vysvětlil trenér.

Kdo bude ve Zlíně chybět? „Kromě Dannyho a Dušana Šventa nemůžeme počítat pro tento zápas ani s Jakubem Hromadou. Muris Mešanovič bude chybět bohužel delší dobu,“ uvedl trenér ke zranění, která přinesl středeční duel s Třincem.

Na hřiště svého domácího klubu se vrátí stoper Jakub Jugas. „Těším se domů, těším se na atmosféru, ale netěším se na konfrontaci. Zlín je sice můj klub, ale teď jsem ve Slavii, jednoznačně tam chci vyhrát,“ má naprosto jasno Jugas.

Zlín se přes léto poměrně proměnil. „Kádr se hodně změnil, možná tak pět hráčů znám. Ale dobře znám Zdeňka Grygeru, trenéra, pana Červenku. Ti lidé kolem toho jsou stále stejní,“ líčí Jugas. „Je tam méně známých, asi to bude jednodušší, ale hrál bych stejně, kdyby tam byl kdokoliv. Teď už jsem někde jinde a prožívám už jinou kapitolu,“ hlásí stoper Slavie.

Zlín uvidí střetnutí dvou účastníků základní skupiny Evropské ligy. Jaký to nabídne fotbal? „Když tam přijely silné týmy, tak to měly těžké. Slavii se tam dlouhodobě daří, tak snad to bude pokračovat. Bude vyprodaný stadion, čeká nás pěkný zápas snad s dobrým koncem pro nás,“ přeje si Jugas.

Podobně to vidí i Tomáš Souček. „Oba týmy jsou v pohárech, ale věřím, že my do toho vstoupíme lépe a dáme brzo gól. Oni budou hrát hodně na brejky, musíme dát gól, abychom se uklidnili a hráli svou hru,“ doufá odchovanec Slavie.

Před necelým rokem se slávistům představení ve Zlíně povedlo na výbornou. „Bylo by krásné, kdybychom tady vyhráli jako loni na podzim 4:0. Věřím, že se nám to může podařit, není to ale lehký soupeř. Teď hrál kvalitní utkání, tak se na to musíme připravit,“ zakončil Tomáš Souček.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články