V sobotu v Ostravě poslední důležité utkání této sezony | SK Slavia Praha
Více

V sobotu v Ostravě poslední důležité utkání této sezony

PRAHA - Sešívané čeká v sobotu v podvečer utkání, které dlouho nehráli. Slavia bude v Ostravě bojovat o záchranu. Ze všech ohrožených týmů mají právě sešívaní nejlepší výchozí pozici.
„Jsme koncentrovaní a soustředění na poslední zápas. Všichni víme, co co v utkání půjde,“ říká před sobotním duelem trenér Slavie Alex Pastoor. „V sobotu ze sebe musíme vydat to nejlepší a soustředit se jen na náš cíl, na nic jiného,“ pokračuje rezolutně trenér Slavie, který se bude muset obejít bez Mičoly, Vyhnala, Ritchieho, Pitáka a Ličky.

„Musíme vyhrát, a když vyhrají ostatní, jsme zachránění, pokud se nám to nepovede a jeden z nich nevyhraje, pak jsme zachráněni také. Ale abychom to měli ve svých rukách, musíme vyhrát,“ má jasno ten nejzkušenější – brankář Radek Černý.

Slavia letos má na Bohemians Praha 1905 náskok jednoho bodu, na Olomouc dva. „Máme 30 bodů, což by asi v posledních letech na záchranu stačilo, ale jak se to vyvinulo letos, tak to nestačí,“ dodává Černý.

Sobotní kapitán Marcel Gecov vidí utkání na Baníku jasně. „Do téhle situace jsme se dostali sami, takže se z ní také musíme dostat. To znamená, že hledíme dopředu k tomu poslednímu zápasu, který prostě chceme zvládnout,“ vysvětluje slávistický odchovanec.

Co od zápasu Gecov očekává? „Připravíme se, jak nejlépe budeme umět, probereme s trenérem, jak si myslí, že bychom měli nastoupit a tak to uděláme,“ komentuje záložník Slavie. „Věřím tomu, že jsme všichni natolik mentálně odolní, že si nikdo z nás nebude ten tlak připouštět až tak, aby mu to svazovalo nohy. Naopak se nad to musíme povznést, čímž nemyslím, že by nám to mělo být lhostejné, ale musíme nastoupit do zápasu s tím, že ho chceme zvládnout a nepřipouštět si, co by se stalo, pokud se to nepodaří,“ dodal Marcel Gecov.

Že by se týden před zápasem na Baníku něčím lišil, to si útočník Tomáš Necid nemyslí. „Tak týden začal tréninkem jako vždy, celý týden trénujeme, ale nálada není příjemná. Chtěli jsme zvládnout už zápas se Slováckem, abychom měli klid, ale naopak to budeme mít těžké. Všichni to máme v hlavách, víme, o co hrajeme,“ zdůrazňuje Necid.

Co sešívaní očekávají od samotného Baníku? „Mají mladý tým, v posledních pěti zápasech udělali třináct bodů a tím se zachránili. Získávali body v důležitých zápasech i venku, a to se pak projeví i v tabulce,“ popisuje slávistický útočník.

Slávistům by kromě výhry v Ostravě pomohly také bodové zisky Liberce, respektive Plzně. „No, já to sledovat nebudu, protože na tabuli to nebude. Já se budu soustředit jen na svůj výkon, abychom celkově podali dobrý výkon a abychom na ty zápasy po skončení utkání vůbec nemuseli koukat,“ přidal Necid.

Čtvrtým odchovancem Slavie, který patří na jaře ke stálicím slávistické sestavy, je Robert Hrubý. „Nejsme v lehké situaci, ale máme to stále ve svých rukách. Chceme vyhrát, musíme na hřišti nechat všechno. Věřím, že když utkání zvládneme, tak nás to naopak posílí. Na tréninku se snažíme hrát tak, jak budeme hrát v zápase. Makat, jezdit a bojovat o každý centimetr hřiště,“ zakončil dvacetiletý záložník.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články