V sobotu večer v Edenu s Mladou Boleslaví | SK Slavia Praha
Více

V sobotu večer v Edenu s Mladou Boleslaví

EDEN – Po reprezentační přestávce je na programu další kolo Gambrinus ligy. V 8. kole zavítá v sobotu večer do Edenu Mladá Boleslav. Výkop zápasu je ve 20:15 hodin.
Po sérii venkovních zápasů se slávisté poprvé od porážky s Teplicemi představí před domácími fanoušky.

„Náš zápas s Teplicemi je už minulost. Doufám, že se z toho hráči poučili a že fanouškům ukážou, že Eden bude pro soupeře opět nedobytnou tvrzí. Rádi bychom to odstartovali v utkání s Boleslaví, i když dobře víme, že nás čeká těžký zápas. Ale i v minulosti Slavia ukázala, že umí získávat body právě s těmito mančafty, doufám, že v sobotu tomu nebude jinak,“ přeje si trenér Slavie
 Michal Petrouš.

„Marodka se nám vyprazdňuje, drobné zdravotní problémy má Tomáš Mičola. Ale lepší se to, myslím si, že v pátek by už mohl s námi normálně trénovat. Jinak jsme takřka kompletní, věřím, že to bude znát i v zápase. Samozřejmě nemůžeme stále počítat s Kamilem Čontofalským, který bude mít ještě zhruba dva týdny klidnější režim,“ objasnil kouč Slavie.

S A-týmem se připravují i hráči juniorky – brankář Karel Hrubeš a záložník Václav Prošek.

„Vašek patří v týmu juniorky k nejlepším hráčům, herně i střelecky. Navíc když má Tomáš Mičola zdravotní problémy, chtěli jsme mít tento post zdvojený, proto jsme ho přeřadili do áčka. Věřím, že se Vašek v áčku zabydlí a že tady zůstane natrvalo. O tom ale musí rozhodnout on sám svými výkony. Je možné, že se na hřiště dostane už teď v sobotu,“ naznačil Michal Petrouš.

Václav Prošek v týdnu obdržel cenu Hráč kola Juniorské ligy. „Nečekal jsem to a překvapilo mě to,“ přiznal slávistický záložník, který má za sebou komplikované období. „Pauza po operaci srdce byla dlouhá, jsem moc rád, že to mám za sebou. Od operace je všechno v pořádku,“ těší pravé křídlo Slavie.

Odezva na sebe nenechala dlouho čekat. Trenér Michal Petrouš povolal mladého záložníka do A-týmu. „Překvapilo mě to. Ale doufal jsem v to. Povedly se mi některé výkony, navíc jsem vstřelil pár gólů. Jsem za to moc rád, do áčka se vracím po dlouhé pauze. Musím ukázat, co ve mně je a pokusit se tam udržet co nejdéle,“ přeje si Václav Prošek.

Poprvé v nové sezoně nastoupí před domácími fanoušky obránce
Martin Dobrotka, který v úvodu sezony doléčoval zranění.

„Na zápas se těším, protože na domácím stadionu se vždycky hraje dobře. Doufám, že tentokrát to bude pro nás konečně vítězný zápas. I když nic lehkého nás nečeká, Mladá Boleslav má dobré a zkušené mužstvo. V létě navíc posílili o Jiřího Štajnera, ale právě proto, že hrajeme v domácím prostředí, tak bychom měli ten zápas zvládnout,“ má jasno Martin Dobrotka.

Utkání Slavie s Mladou Boleslaví začíná v Edenu ve 20:15 hodin. Brány stadionu se otevírají v 19 hodin. Zápas vysílá přímým přenosem ČT Sport. 

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články