V sobotu vstupuje Slavia do jarní části ligy v Olomouci | SK Slavia Praha
Více

V sobotu vstupuje Slavia do jarní části ligy v Olomouci

EDEN – V sobotu 22. února vstoupí Slavia po dlouhé zimní přestávce do jarní části Gambrinus ligy. Představí se na hřišti SK Sigmy Olomouc. Výkop zápasu je ve 20:15 hodin.
„Čeká nás těžké utkání. Olomouc má sedmnáct bodů, my máme šestnáct. Je po zimní přípravě, takže obě mužstva budou dobře fyzicky připravena. Dá se očekávat hodně kontaktní a bojovné utkání, které bude psychicky náročné pro oba týmy. Olomouc určitě bude chtít dobře odstartovat, je si vědoma domácího prostředí, ale my také pochopitelně toužíme po bodech. Utkání bude mít náboj, bude to, kdo s koho,“ uvedl před zápasem trenér Slavie Miroslav Koubek.

„Zdravotní stav kádru je momentálně dobrý, doufám že to vydrží. Mimo hru je pouze Martin Dobrotka,“ objasnil slávistický trenér. 

Mužstvo na hřiště přivede s kapitánskou páskou navrátilec do sešívaného dresu a jedna ze zimních posil Karel Piták.

„Nejen já, ale celá kabina se na zápas hodně těšíme. Věřím, že jsme dobře připravení. Pojedeme do Olomouce s cílem uspět. Myslím, že je to v našich silách,“ věří Karel Piták.

„Olomouc hraje jako my o záchranu. Mají o bod více, nečeká nás nic jednoduchého. Odešli jim někteří hráči, hlavně Martin Doležal může chybět. Věřím, že jsme schopni je přehrát a že si vytvoříme šance. Bude jen na nás, jestli je proměníme,“ uzavřel kapitán Slavie.

Jednou z dalších zimních posil je odchovanec Slavie Tomáš Necid, který do Edenu přišel na hostování z CSKA Moskva.

„Bude to boj. Čeká nás těžké utkání, nic jednoduchého. Jedeme tam s tím, že chceme vyhrát. Věřím, že jsme připravení a předvedeme dobrý fotbal. Musíme protrhnout gólovou smůlu a získat důležité tři body. Přes to nejede vlak. Když nebudeme dávat góly, tak nemůžeme nikdy vyhrát,“ má jasno
Tomáš Necid, který se už cítí zcela fit. Slávistický útočník měl na herním soustředění v Turecku po srážce s protihráčem v zápase s maďarským celkem Szombathelyi Haladás problémy s ramenem.

„Už jsem v pořádku. Rameno se zahojilo. Důležité pro mě je, že kolena jsou v pohodě. Na sobotu jsem připravený a moc se těším,“ vyhlíží zápas Tomáš Necid.

Slávistický kádr den před utkáním posílil obránce Michal Smejkal, který přišel do Edenu na půlroční hostování z FK Mladá Boleslav. Opačným směrem rovněž na hostování do konce sezony zamířil záložník Štěpán Koreš.

Zápas v Olomouci má výkop ve 20:15 hodin. Vysílá ho kanál ČT Sport. Utkání bude řídit rozhodčí Miroslav Zelinka. Asistovat mu budou Ondřej Pelikán a David Hock. 

Aktuálně

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články