V tréninkovém utkání áčko porazilo béčko | SK Slavia Praha
Více

V tréninkovém utkání áčko porazilo béčko

V úterý se na Xavrově utkaly proti sobě dva sešívané celky. A-tým proti B-týmu.

Modelové tréninkové utkání A-týmu (červení) proti B-týmu (černí) bylo na programu v úterý v dopoledních hodinách na umělé trávě na Xaverově. Domácí prostředí tak v tomto případě měl černý tým.

Do zápasu vstoupili lépe červení, když se během prvních třiceti minut dokázal hned třikrát prosadit Mick van Buren, dvakrát se trefil Jakub Hromada. Ve čtyřicáté minutě se k největší příležitosti černých dostal Martin Douděra, který před brankářem Stejskalem neváhal a svou šanci proměnil. Do konce prvního poločasu se ještě jednou prosadil Mick van Buren a po prvním poločase byl tak stav jednoznačný pro tým červených a to 6:1.

Do druhého poločasu vstoupily oba týmy s několika změnami. V červeném týmu nastoupil Matouš Nikl. Za černý tým do druhého poločasu nastoupili Jan Sirotník, Michal Šmíd, Tomáš Rigo, Adam Vlasák a Denis Alijagič. První branku druhého poločasu jsme mohli zaznamenat až po třiceti minutách hry, kdy za černé vstřelil gól Adam Vlasák a snížil tak na 6:2. Vzápětí snižoval na 6:3, po zpětné přihrávce, Denis Alijagič. V 65. minutě týmy opět vystřídaly. Za černé do zápasu vstoupili Tomáš Hájek a Michal Kubáň. V červeném týmu nahradil Micka van Burena Zdeněk Houštecký. 

Sedmdesátá pátá minuta přinesla další gól. Po krátkém centru z levé strany se prosadil hlavičkující Lukáš Masopust. Na posledních 15 minut zasáhl do utkání také Jakub Zeronik, který vystřídal v červeném týmu Ondřeje Lingra. Výsledek utkání upravoval v poslední minutě Lukáš Masopust, který si ve vápně dokázal zpracovat nízký centr, a z otočky poslal míč za Vágnerova záda. Utkání skončilo jasnou výhrou červených 8:3.

„Byl to pro nás skvělý zápas. Možnost hrát proti nejlepšímu týmu v republice, který je úspěšný i v Evropě, je pro kluky skvělá konfrontace a jsme rádi, že se tento zápas mohl uskutečnit. V prvním poločase jsme mohli být více odvážní při bránění, dali jsme A-týmu hodně prostoru. Měli jsme hrát více jeden na jednoho. Ve druhém poločase už měl A-tým náskok, tak možná trochu zvolnil, ale i naším výkonem v druhém poločase jsme dostali A-tým do řešení těžkých situací. Dali jsme tři góly a některé jsme mohli ještě přidat, s tím jsme spokojeni. Myslím si, že to bylo přínosné utkání pro oba týmy,“ říká po zápase trenér B-týmu Marek Jarolím.

Slavia A - Slavia B 8:3 (6:1)

Střelci: Van Buren 4x, Hromada 2x, Masopust 2x - Douděra, Vlasák, Alijagič

Sestava A-týmu: Stejskal – Masopust, Deli (45. Nikl), Kacharaba, Dorley – Hromada, Traoré – Buren (70. Houštecký), Beran, Lingr (75. Zeronik) – Tecl

Sestava B-týmu: Sirotník (45. Vágner) – Bárta (45. Stárek), Matys, Švec (45. Šmíd), Hošek (70. Hájek) – Kopáček (45. Rigo) Samek – Douděra, Hroník (45. Vlasák), Višinský (70. Kubáň) – Kneifel (45. Alijagič)

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články