V úterý od 18:30 v Edenu důležité utkání s Jabloncem | SK Slavia Praha
Více

V úterý od 18:30 v Edenu důležité utkání s Jabloncem

PRAHA/EDEN – Slavia v úterý od 18:30 přivítá doma v rámci 23. kola Gambrinus ligy Jablonec. „Čeká nás velmi důležité utkání,“ uvědomuje si slávistická kabina.
„Potřebujeme získat tři body, po Jablonci navíc následují dvě velmi obtížná utkání. Ale nejprve je tu úterní zápas, na který se upírá veškerá naše pozornost. Musíme být velmi dobře organizovaní, agresivní a skórovat,“ má jasno trenér Slavie Alex Pastoor.

„V posledním zápase s Brnem se nám většina věcí povedla, protože jsme vyhráli 1:0. Uhájili jsme nulu vzadu, dali branku a já bych byl rád, kdyby se nám to podařilo i zítra,“ pokračuje slávistický trenér, který už bude mít k dispozici Damiena Boudjemu.

„Damien už je v pořádku, ale není na tom zatím kondičně tak, aby zítra zvládl odehrát celé utkání. Připraven už ale bude, což je výborné, protože teď na konci sezony potřebujeme všechny hráče, zejména ty, kteří dokážou přinést něco navíc,“ prozradil dobrou zprávu kouč Slavie.

Slavii i tak ale trápí velká marodka. Ve stavu zraněných jsou vedle dlouhodobých marodů Dobrotky s Mičolou také Karel Piták, Keegan Ritchie a stále i Michal Smejkal. „Karel Piták má svalové zranění, se kterým nemůže naplno trénovat ještě tak dva týdny. Michal Smejkal se krok za krokem zlepšuje, ale ještě nemůže hrát,“ vysvětlil trenér Pastoor.

Při utkání s Brnem musel navíc střídat Mario Lička, který podstoupil artroskopii kolene. „Dopadla na výbornou. Do dvou týdnů bych měl být zpět v tréninkovém procesu,“ objasnil Mario Lička.

Setkal se už během své kariéry holandský kouč Slavie s takovou marodkou v týmu? „Ano, to patří k fotbalu. Máme neobyčejně hodně červených karet, ale máme také dost hráčů, kteří utrpěli zranění v zápase. Boudjemaa, v Boleslavi třeba Ritchie. Ale je to součást fotbalu a musíte to tak brát,“ nenaříká slávistický trenér.

Obránce Milan Nitrianský má před zápasem s Jabloncem jasno: „Pro nás je každé utkání v naší situaci více než důležité. Navíc, když hrajeme doma. Nejdeme do utkání s ničím jiným, než že potřebujeme vyhrát,“ uvedl krajní obránce Slavie.

„Nemůžeme si dovolit ztratit další body. Ať přijede Jablonec, Sparta, nebo někdo jiný, v této chvíli nám to musí být jedno. Soustředíme se pouze na sebe a neřešíme, v jaké je soupeř psychické pohodě," naráží Milan Nitrianský na postup severočeského klubu do semifinále Poháru České pošty.

Slavii se v poslední době nedaří. „Trenér se ale snaží, abychom se za každou cenu drželi pozitivního přístupu bez ohledu na to, co se stalo. Snaží se nám tímto přístupem co nejvíce pomoct," popisuje situaci v kabině Nitrianský.

Před úterním duelem s Jabloncem hovoří v podobném duchu také Martin Juhar. „Zápas to bude takový, jaký si ho uděláme. Připravujeme se na něj kvalitně. Chceme a musíme doma uspět, protože jsme v tabulce tam, kde jsme,“ popisuje záložník Martin Juhar.

Ve čtvrtek vypadla Slavia z domácího poháru, ale sešívaní už na to nemyslí. „Určitě nás to mrzí, chtěli jsme uspět. Ale už je pondělí, musíme se připravovat na Jablonec. Čeká nás důležité utkání, už pohár nemůžeme řešit,“ komentuje slovenský záložník.

V posledních dvou zápasech se do branky Slavie vrátil Radek Černý. „Máme před sebou osm utkání a víme, že hrajeme o záchranu. Tak to je. Stejně jako ostatní týmy se musíme snažit získat co nejvíce bodů,“ zakončil gólman Slavie.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články