VIDEO: Dřina stojí za to. Chci, aby mě fotbal zase naplňoval | SK Slavia Praha
Více

VIDEO: Dřina stojí za to. Chci, aby mě fotbal zase naplňoval

David Hovorka zažil ve Slavii fantastický začátek sezony, zastavilo jej ale vážné zranění kolenního vazu. „Pomalinku se do toho začínám dostávat zpátky," těší sešívaného obránce.

David Hovorka přestoupil do Slavie v létě a ze začátku se musel vypořádat s hlasy, které tvrdily, že na Slavii nemá a nelíbil se jim stoperův fotbalový původ. Jeho pozice byla obrovsky těžká, protože byl jedním z těch, kteří měli za úkol nahradit dvojici Deli - Ngadeu.

I když se to zdálo jako nadlidský výkon, David Hovorka to společně s Ondřejem Kúdelou zvládl v úvodu sezony na výbornou. Po skvělých výkonech v lize i Lize mistrů však přišlo vážné zranění kolena v zápase v Plzni. Od vážného zranění uběhly v pátek přesně dva měsíce a slávistický obránce už se dostává do fáze, kdy bude více času trávit s týmem v kabině.

„Hlavně chci, aby mě fotbal opět naplňoval, abych mohl znovu vyběhnout na hřiště a zase se na něčem podílet. Ačkoliv to byly jenom dva, tři měsíce, které jsem tu zažil, tak to stálo opravdu za to. Když jsem koukal na zápasy, co hráli kluci, tak mě to hodně žralo. Nejnáročnější pro mě je, když vidím kluky například na Nou Campu, jak nastupují. Koukat na zápasy na tribuně, když s tím nic nemůžu udělat, to je pro mě teď to nejtěžší. Na druhou stranu ale v ten okamžik vím, že to jde, a že ta dřina za to stála a stojí za to i dál," říká ve velkém rozhovoru pro Slavia TV.

Motivaci dodávají Hovorkovi také fanoušci. Jejich postupné přijetí a třeba i děkovačka po posledním zápase s Budějovicemi, dodávaji obránci mnoho sil. „Ani jsem to nečekal, že mě fanoušci takhle přijmou. Dávalo mi to hroznou energii, bavilo mě to a jsem rád, že jsem se mi dostalo takové podpory. Vážím si toho a jsem moc rád. Pomůže mi to dát ten správný směr," dodává v rozhoru. Na celý se můžete podívat na Slavia TV.

Celý rozhovor s Davidem Hovorkou sledujte na Slavia TV! 

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články