Vardy? Možná nejlepší útočník na světě | SK Slavia Praha
Více

Vardy? Možná nejlepší útočník na světě

Nestál o Šachtar Doněck, naopak toužil po týmu z Anglie. Jindřich Trpišovský hodnotí pondělní los Evropské ligy, který sešívaným přiřkl Leicester, pozitivně.

„Týmy, které jsme si všichni přáli, zmizely z osudí hned na začátku. Pak už zbývala jen pětice, po které jsme tolik netoužili. A do toho nám vylosovali Leicester... Jsme spokojení, každý, kdo dělá fotbal, se na Ostrovy chce podívat," komentoval průběh losu kouč sešívaných.

„Víme, jak těžký soupeř nás čeká. Dávají spoustu gólů ve všech svých zápasech, mají nesmírně rychlé hráče. Jamie Vardyho, Jamese Maddisona, Youri Tielemanse, který už se v Edenu představil. Ale těšíme se, pojedeme do Anglie, kde počet fanoušků na stadionech narůstá. Teď jde jen o to, abychom v únoru mohli hrát před diváky i v Česku. Budeme hrát s týmem z Premier League a bylo by skvělé, aby u toho mohli být lidi," přeje si Jindřich Trpišovský.

Leicester, anglický mistr z roku 2015/2016, je aktuálně třetí tým anglické Premier League, ztrácí pouhé dva body na vedoucí Tottenham. Z dvanácti utkání dokázali svěřenci Brendana Rodgerse vyhrát osmkrát.

Sledovat Vardyho? Nádhera

Nejlepším hráčem týmu je anglický reprezentant Jamie Vardy. V Premier League letos nastřílel za jedenáct utkání deset gólů, další dva přidal v Evropské lize.

„Je to jeden z mých nejoblíbenějších hráčů. Je nádhera ho sledovat. Jaký malý kluk jsem měl Leicester hrozně rád, hlavně kvůli Gary Linekerovi. Vyrůstal tam, byl jejich odchovanec, takže jsem mu hodně fandil, i když v té době hráli převážně druhou ligu. Vardy dělá jejich sportovní výkon tak z 50 procent, patří mezi nejlepší útočníky na světě. Strašně nebezpečný hráč, skvěle se na něj dívá. Bude těžké ho ubránit, už jsme se o tom s klukama bavili. Říkal jsem stoperům, že přes zimu musí svou rychlost zvýšit o čtyři až pět kilometrů, aby mu stačili," přiznal Trpišovský. 

A ještě jednou zmínil, jak prestižní zápas v únoru sešívané čeká. „Slavia si zahraje s týmem, který nedávno vyhrál anglickou ligu. Mají skvělé hráče, pokud to vyjde, Vardy znovu přijede do Edenu a naváže na plejádu hvězd, které se tu představily. To je úžasné."

Hlavně aby do Edenu mohli lidé

Nedávnou zkušenost s konfrontací s Leicesterem mají i bývalí slávisté Tomáš Souček a Vladimír Coufal. Na King Power Stadium zvítězili na začátku října 3:0.

„Materiálů a informací budeme mít dost. Narozdíl od skupinové fáze máme na přípravu dva měsíce. Bude to příjemnější, než ladit třeba na Beerševu a sledovat zápasy izraelské ligy. Kluci to určitě nebudou nechávat jen na nás, na Premier League se rádi dívají také. Zápas Suka s Cufem jsem samozřejmě viděl, hráli skvěle, vyhráli zaslouženě. Ale v únoru může být všechno trochu jinak, skrz přestupové okno, skrz zranění," myslí si  Jindřich Trpišovský.

„Mým hlavním cílem je, aby byli na stadionu lidi. To je jediné, na co myslím. Bez nich by to bylo smutné. Cíl to úplně není, tohle neovlivníme, ale je to mé velké přání. Uvidíme, co se stane. Skrz výsledek jsme realisté, hrajeme s týmem, který prohání Manchester City nebo Liverpool. Ale je to ještě hodně daleko, ve středu hrajeme se Zlínem, pak nás čeká závěr ligy. Pauza, začátek domácí soutěže, příprava na Evropskou ligu a pak až Leicester. Na cíle bude ještě dost času."

První utkání odehrají sešívaní 18. února v Edenu, odvetu o týden později v Anglii.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články