Ve Slavii bude hostovat také Jakub Hora | SK Slavia Praha
Více

Ve Slavii bude hostovat také Jakub Hora

Druhou úterní posilou se po Ladislavu Takácsovi stává ofenzivní univerzál z Teplic Jakub Hora. Do Slavie přichází na půlroční hostování s nepovinnou opcí na přestup.

„Kuba je zkušený hráč, který už Slavií prošel a má odehraných spoustu ligových zápasů. Umí být produktivní a umí dát ranku, ale hlavně je schopný zahrát obě dvě pozice na křídle, zleva i zprava, a hrát i desítku. Takže typologicky je to hráč, který může zastoupit třeba Nica Stancia v některých zápasech na pozici číslo deset. Nejdůležitější je, že umí vstoupit jako střídající hráč do zápasu a dodat výkonu něco, co ten tým nemá,“ představuje novou posilu trenér Jindřich Trpišovský.

„Má skvělou střelu, je schopný nám pomoct ihned a není potřeba, aby se nějakou delší dobu adaptoval. Je tu zvyklý, zná spoustu spoluhráčů, je to skvělý kluk do kabiny a umí být rozdílový hráč i lídr. Byl to nejlepší hráč Teplic a na svém postu patří k nejlepším hráčům v lize,“ dodává trenér sešívaných.

„Musím říct, že jsem to moc nečekal, je týden do konce přestupního období a Slavia je nejlepším klubem v Čechách, takže mě to mile překvapilo. Jsem spokojený, že jsem se změnou dresu počkal a že jsem to neunáhlil. Ambice tu jsou jednoznačné. Slavia chce být úspěšná v Česku i Evropě a já doufám, že budu součástí týmu, že týmu pomůžu a že se na mě bude moci spolehnout,“ říká navrátilec Jakub Hora.

Ten má velkou radost z návratu do červenobílého. „Musím říct, že na to se ohromně těším. Atmosféru v Edenu jsem si užíval, i když jsem tu hrál třeba v dresu Teplic. Když jsem ve Slavii hrál poprvé, chodilo sem šest tisíc lidí, teď jich chodí dvacet. Moc se na to těším,“ zdůrazňuje Hora.

Jakub Hora se narodil 23. února 1991 v severočeském Mostě, kde také fotbalově vyrostl a za místní Baník prožil i debut v dospělém fotbale. Díky dobrým výkonům ve druhé nejvyšší soutěži si jej do svých řad vyhlédla Slavia, do které se přesunul ve formě hostování na začátku sezony 2010/11. Debut v první lize zaznamenal 16. července, kdy naskočil v závěru vršovického derby na hřišti Bohemians. V Edenu však talentovaný univerzál nakonec nepřesvědčil a po návratu do Mostu jej vykoupila plzeňská Viktoria, za kterou Jakub Hora nastupoval další dvě sezony a získal s ní ligový titul.

Ani do základu Západočechů se však nadějný útočník či záložník neprosadil naplno, a ještě během sezony 2012/13 byl zapůjčen na hostování do Českých Budějovic, rok poté do Bohemians a posléze opět na jih Čech. Trvalý přestup přišel až v polovině sezony 2014/15, kdy se přesunul do Teplic. V severočeském klubu vydržel následujících téměř pět sezon a zařadil se mezi opory mužstva. V minulém ligovém ročníku nastřílel úctyhodných 11 branek a vysloužil si i kapitánskou pásku. Celkem Jakub Hora odehrál v české nejvyšší soutěži 222 zápasů, ve kterých vsítil 36 branek a připsal si 19 asistencí.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Sigma. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články