Ve čtvrtek hrají slávistky venku s Rosengardem | SK Slavia Praha
Více

Ve čtvrtek hrají slávistky venku s Rosengardem

Ve čtvrtek sehrají slávistky první zápas osmifinále Ligy mistryň v Mälmo proti místnímu Rosengardu. „Chceme uhrát dobrý výsledek do odvety v Edenu,“ říkají fotbalistky.

Slavia má se soupeřem zkušenost, před dvěma lety se začínalo domácím zápasem na Žižkově. Prohra 1:3 nebyl dobrý vstup, venku se navíc prohrálo 0:3. „V domácím zápase jsme si nezasloužily prohrát,“ myslí si Tereza Kožárová. „Neproměnily jsme šance a dostaly hloupé góly. Venku pak rozhodl rychlý gól. Oba zápasy rozhodla jejich útočnice, která byla velice silná na míči,“ dodává Kateřina Svitková.

Kádr soupeře je hodně jiný, ani zmíněná útočnice v Rosengardu již nepůsobí. „Mají to však dobře sestavné, zkušené hráčky, jako je několikanásobná mistryně světa Mittag a pak mladé talentované fotbalistky,“ říká Svitková. „Mají velkou sílu v záloze, jsou tam technické a rychlé hráčky,“ doplňuje Kožárová.

Venkovní zápas nebude jednoduchý. „Bude to hlavně o soubojích jedna na jednu, nesmíme prohrávat osobní souboje, jinak budeme mít obrovský problém,“ myslí si Kožárová. „Mají i výškovou převahu, jsou hodně běhavé a v každém souboji musíme být důrazné. A hlavně přesně kombinovat,“ přidává svůj názor Svitková.

Trenér Pavel Medynský naše hráčky ještě doplňuje. „Očekávám od soupeře kvalitní kombinaci, důraznou hru v osobních soubojích, v tom se jim budeme snažit vyrovnat. A záleží na nás, jak budeme mít kvalitní ofenzivní fázi, tzn. přecházet jedna na jednu, doplňovat útok v dostatečném počtu hráček a zda dokážeme udržet míč a proměňovat šance.“

Cíle do zápasu jsou jasné. „Uhrát dobrý výsledek, abychom v odvetě doma v Edenu s fanoušky v zádech mohli překvapit,“ říká Kožárová. Odvážnější je její kolegyně Svitková. „Já budu spokojená jedině s výhrou (s úsměvem), ale každý vstřelený gól na hřišti soupeře vždycky pomůže, takže ani remíze 1:1 nebo 2:2 by nebyla k zahození.“

Zápas začíná ve čtvrtek v 19 hodin.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Sigma. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články