Ve čtvrtek o první místo skupiny v Leverkusenu | SK Slavia Praha
Více

Ve čtvrtek o první místo skupiny v Leverkusenu

Soubojem mezi domácím Leverkusenem a Slavií vyvrcholí ve čtvrtek souboj o první příčku skupiny C Evropské ligy. Utkání proti aktuálně druhému celku německé ligy vyhlížel Jindřich Trpišovský a útočník Petar Musa.

Sešívaní si to ve čtvrtek od 18:55 rozdají v BayAreně s domácím Leverkusenem o první místo v tabulce skupiny C. „Motivace k vítězství je obrovská. Hrajeme se špičkovým bundesligovým týmem v Německu. Hrajeme o první místo ve skupině Evropské ligy, hrajeme o koeficient, jak klubový tak národní. Motivací k tomu uspět je hrozně moc. Jednou z hlavních je to, že Leverkusen je jedním z nejlepších týmů, se kterým jsme se potkali. Mají můj veliký respekt a obdiv, a to nejen na základě výsledků, ale i co se týče jejich herního projevu. Kromě utkání s námi neprohráli letos jediný zápas. V tabulce Bundesligy jsou na úrovni Bayernu Mnichov. Mají skvělý tým a jejich čísla to dokazují,“ nastínil hlavní motivace týmu a ocenil kvality německého soupeře trenér Jindřich Trpišovský.

Útočník Petar Musa rovněž na soupeře hledí s úctou, ale i tak pevně věří, že má Slavia dostatečnou kvalitu Leverkusen porazit. „Čeká nás zajímavé utkání proti bundesligovému soupeři. Je to souboj o první místo a my v něm chceme uspět. Máme ze soupeře sice respekt, ale i my jsme velmi kvalitní mužstvo. Doma jsme vyhráli a myslím si, že to můžeme zvládnout i tady,“ vyhlíží bitvu.

V preview od Slavia TV najdete kromě výpovědí trenéra Jindřicha Trpišovského a útočníka Petara Musy o soupeři, situaci ve skupině a zdravotním stavu kádru i sestřihy z domácího utkání proti Leverkusenu (1:0) a posledního skupinového zápasu proti Beerševě (3:0), které zařídilo sešívaným postup!

Utkání vám v přímém přenosu nabídne Nova Sport 1, studio startuje už v 18:20.

Preview před Leverkusenem najdete už nyní i ve formě podcastu na Spotify, Google Podcasts, na Apple Podcasts a také níže v článku.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články