Ve čtvrtek od 18:30 na Žižkově Liga mistryň! | SK Slavia Praha
Více

Ve čtvrtek od 18:30 na Žižkově Liga mistryň!

Slávistické fotbalistky čeká ve čtvrtek od 18:30 odvetné utkání prvního kola proti litevské Gintře. Zápas se hraje na Žižkově.

První zápas se slávistkám vydařil na jedničku, výhra 3:0 z venkovního hřiště je velice nadějná do odvety. Jednalo se také o největší výhru slávistek na hřišti soupeře v Lize mistryň. Zápas se však rozhodoval až ve druhém poločase a hlavně v první půli držela tým Barbora Votíková. Odveta tedy nebude vůbec jednoduchá, podpora fanoušků bude potřeba.

„Přes velmi dobrý výsledek z prvního zápasu jsme přesto obezřetní, protože Gintra nehrála vůbec špatně. Mají tam kvalitní hráčky, Američanky či Brazilku, které jsou rychlostně dobře vybaveny, na ty si musíme dát pozor. Důležité bude vstřelit branku, pak by to měl soupeř hodně složité. Chceme hrát kombinačně, kvalitně, mít zdravé sebevědomí a dostávat se do zakončení a také mít zabezpečenou obranu, to je cesta k úspěchu. Jsme připraveni, ale rozhodnuto ještě není," řekl před zápasem trenér Pavel Medynský.

Do prvního zápasu nemohla pro zdravotní problémy nastoupit Kateřina Svitková. „Moc mě to mrzelo, chtěl jsem holkám pomoci. Ale nakonec to zvládly," těšilo klíčovou hráčku Slavie. „V odvetě chceme více držet míč, dostávat se do šancí a ty proměňovat. Všimla jsem si, že soupeř má velké problémy v případě naší přesné přihrávky. Snad tedy budeme hrát hezký kombinační fotbal po zemi, hodně se těším, že si zastřílíme a dáme nějaké branky," doplnila Svitková.

Výkop zápasu na stadionu Viktorie Žižkov je v 18:30, vstup je pro fanoušky zdarma. Brány stadionu se otevírají hodinu před výkopem.

Aktuálně

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

O prvním startu po roční pauze, dojetí i plánech

18. 4. 2024
Lukáš Vorlický se po téměř roce vrátil na hřiště, v neděli zapsal první minuty v sešívaném dresu. Po remíze B-týmu s Karlovými Vary (1:1) se rozpovídal o své cestě zpátky, pocitu ze hry i svých plánech do budoucna.

Další články