Ve čtvrtek od 18:45 v Istanbulu proti Fenerbahce | SK Slavia Praha
Více

Ve čtvrtek od 18:45 v Istanbulu proti Fenerbahce

Slávisty čeká ve čtvrtek od 18:45 první utkání play off Evropské konferenční ligy proti Fenerbahce. Zápas vyhlíží Jaroslav Köstl a Taras Kačaraba.

Proti tureckému soupeři se sešívaní v pohárové Evropě představí po 19 letech. „Všichni jsme se na to těšili, protože hrát v takovém prostředí je něco výjimečného, zvlášť na tomhle nádherném stadionu před skvělými fanoušky. Po dlouhé době budeme hrát před relativně plnými tribunami,“ říká Jaroslav Köstl.

Jméno soupeře znají sešívaní přes dva měsíce. Na začátku ledna ale Fenerbahce vyměnilo trenéra, Portugalce Vítora Pereiru nahradil Ismail Kartal. „My jsme měli poměrně dost času na to zanalyzovat hru soupeře. Skočila nám do toho výměna trenéra, ale hráči víceméně zůstali. Takže ta příprava byla na jednotlivé hráče a po nástupu nového trenéra jsme se začali víc věnovat systému. Doufáme, že jsme je načetli dobře. Kluky připravíme tak, aby tu odvedli stoprocentní výkon a přivezli jsme dobrý výsledek do odvety,“ dodává asistent trenéra.

„Máme hodně informací. Víme, že hráči v Turecku mají individuální kvality na balonu. Víme, že sem chodí velcí hráči, kteří se snaží hrát fotbal. Připravujeme se na to, čeká nás dobrý a těžký zápas,“ myslí si Taras Kačaraba.

Na soupisce devatenáctinásobného tureckého šampiona figurují zvučná jména včetně Mesuta Özila či českého reprezentanta Filipa Nováka. Ale nebezpečí hrozí i od jiných... „Znám ve Fenerbahce jednoho hráče, který předtím hrál na Ukrajině, Jose Sosa. Je to výborný hráč. Už je hodně zkušený, možná nemá takový pohyb, ale na balonu je fakt dobrý,“ oceňuju kvality argentinského záložníka, který tři roky působil v Metalistu Charkov, Kačaraba.

Kvůli karetnímu trestu do čtvrtečního duelu nezasáhne Alexander Bah, otazník zůstává u Srdjana Plavšiče, který si z derby odnesl pohmožděný kotník. „Představu o naší sestavě samozřejmě máme. Uvažujeme i o změně rozestavení. Budeme o tom ještě mluvit s klukama, protože máme před sebou nějaká videa, zatím jsme si pouštěli jenom dva zápasy. Dáme i na jejich pocity, tak jako vždycky. Nějaké alternativy na pravého obránce tam máme, zatím ale nechceme odkrývat karty,“ uzavírá Köstl.

První utkání vyřazovací fáze Evropské konferenční ligy začíná ve čtvrtek v 18:45 českého času, přímým přenosem ho vysílá ČT 2. Další zajímavé informace naleznete už teď na našich klubových kanálech.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články