Ve čtvrtek od 18:55 doma proti Leicesteru | SK Slavia Praha
Více

Ve čtvrtek od 18:55 doma proti Leicesteru

Slavia odehraje ve čtvrtek v Edenu první zápas play off Evropské ligy proti Leicesteru, vítězi Premier League z roku 2016.

Víkendovou generálku na vzájemný souboj oba týmy zvládly. Sešívaní porazili Pardubice 3:0, Leicester v prestižním utkání zvítězil nad Liverpoolem 3:1, přestože ještě 12 minut před koncem prohrával. V tabulce Premier League dělí lišky s Manchesterem United druhé místo.

„Potvrdili svoji konstantní výkonnost. Dokázali otočit utkání, které se pro ně nevyvíjelo dobře. Ukazuje to na jejich sílu a postavení v tabulce. Jsou pořád na druhém nebo třetím místě Premier League," oceňuje sílu soupeře Jindřich Trpišovský.

„Utkání s Liverpoolem jsem viděl, byl to hezký zápas. Liverpool více držel balon, v prvním poločase byl lepší. V druhé půli se jim to ale úplně zvrtlo a Leicester to otočil," navazuje na slova hlavního trenéra Tomáš Holeš.

Klíčovou postavou Leicesteru je útočník Jamie Vardy. Jeden ze strůjců senzačního titulu v roce 2016 překonal zdravotní problémy a o víkendu proti úřadujícím šampionům vstřelil vítězný gól. Anglický reprezentant letos skóroval dvanáctkrát a přidal pět asistencí.

„Moc takových hráčů není, má vzácnou typologii. Pokud jim vypadne, tak se úplně mění charakteristika Leicesteru v útočné fázi. Je to jejich nejlepší a nejnebezpečnější hráč, s Vardym se cítí komfortněji a sebevědoměji. Díky němu dokážou otáčet zápasy jako byl ten proti Liverpoolu," myslí si Jindřich Trpišovský.

„S Vardym a bez něj jsou to dva úplně jiné týmy. Nejhorší je, když dostane balon za obranu, musíme přistupovat hodně natěsno k hráčům, kteří ho do šancí posílají. A jeho samotného nenechat vůbec rozběhnout," souhlasí záložník sešívaných.

Kromě Vardyho najdeme na soupisce Lišek i další hvězdná jména. „Hodně se bavíme o Vardym, ale minimálně stejně nebezpečný je i Barnes a samozřejmě podhrotový Maddison. Nebezpečí hrozí od více hráčů. Musíme podat co nejlepší výkon, jak týmový, tak individuální. A hlavně se vyvarovat chyb, protože oni dokáží každou potrestat," uzavírá hlavní trenér Slavie.

Souboj proti Leicesteru je na programu ve čtvrtek od 18:55, duel vysílá ČT sport.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články