Ve čtvrtek od 19:00 proti Legii Varšava | SK Slavia Praha
Více

Ve čtvrtek od 19:00 proti Legii Varšava

Poslední tři roky, dvě účasti mezi osmi nejlepšími. Slavia ve čtvrtek zahájí další pouť Evropskou ligou. V cestě do základní skupiny stojí Legia Varšava, první utkání vyhlíží Jindřich Trpišovský a Ivan Schranz.

Polský mistr stejně jako sešívaní vypadl ve 3. kole kvalifikace Ligy mistrů. Nad jeho síly bylo Dinamo Záhřeb.

„Je to nejsilnější polský klub s obrovským zázemím a jednou z největších fanouškovských základen v Evropě. Má velkou dominanci v domácí soutěži, hráli před časem i Ligu mistrů. Stejně jako Ferencváros je to mistr své země, typologicky jde ale o trošku jiné mužstvo,“ přibližuje Jindřich Trpišovský.

„Výsledek jejich dvojzápasu s Dinamem jsem sledoval, preference jsem měl spíše do Polska. Takže jsem rád, že se utkáme s Legií. Bude to velmi těžký souboj, narazíme na dalšího mistra své země, uvidíme, jak to bude vypadat na hřišti,“ navazuje na hlavního trenéra Ivan Schranz

Na slávisty čeká nejúspěšnější tým polské historie, majitel patnácti mistrovských titulů. Nabitý kádr Legie tvoří kromě polských fotbalistů i třináct krajánků z jedenácti zemí. Klíčovým útočníkem je Tomáš Pekhart, nejlepší střelec uplynulého ročníku Ekstraklasy.

„Myslím si, že je to takové typické mužstvo polské ligy. Mají výrazné individuality, hodně důrazných a silových hráčů, zároveň také technické cizince. Tomáš Pekhart dal vloni spoustu branek, byl s reprezentací, co jsem slyšel od kluků, tak je ve skvělé formě. Je to gólový hráč, vysoký, ještě uvidíme, jak to s ním bude, zda proti nám nastoupí. Má údajně nabídky z Číny a nějaké spory s klubem,“ přemítá šéf slávistické střídačky.

„Když dá někdo v polské lize přes dvacet gólů a několik let působil ve Španělsku, tak to svědčí o jeho kvalitách. Musíme si dát na něho velký pozor, stejně tak na další jejich hráče. Mají velmi dobrý tým, ale my máme kvalitu na to, abychom je porazili a postoupili do základní skupiny,“ věří slovenský kanonýr.

Sešívaná soupiska pro play off Evropské ligy došla několika změn. Zdravotní problémy vyřadily záložníky Srdjana Plavšice a Petra Ševčíka, naopak se vrací kapitán Jan Bořil s Michaelem Krmenčíkem a šanci dostane i Ubong Ekpai.

„Je to soupiska defakto na týden, na dva zápasy. Rodila se hlavně po poradách s fyzioterapeuty a medical týmem. Vypadli z toho hráči, u kterých bylo jasné, že kvůli zdravotním potížím nebudou moci do obou duelů zasáhnout. U Michaela je velká naděje, že by mohl být připraven do odvety. Bóřa trénuje naplno už 14 dní, je to kapitán týmu, velký bojovník. Spoléháme na to, že bude schopný se dát dohromady. Rozhodlo i to, že Oscar má dvě žluté karty," uzavírá Jindřich Trpišovský.

První zápas play off Evropské ligy proti Legii Varšava začíná ve čtvrtek v 19:00. Utkání přímým přenosem vysílá O2 TV Sport

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články