Ve čtvrtek od 21:00 doma s Maccabi Haifa | SK Slavia Praha
Více

Ve čtvrtek od 21:00 doma s Maccabi Haifa

​Základní skupiny Evropské konferenční ligy se přehouply do druhé poloviny. Do Edenu ve čtvrtek dorazí Maccabi Haifa, před dvěma týdny slávisté s úřadujícím izraelským šampionem prohráli 0:1.

„Myslím si, že to bude trošku jiný zápas. Vždycky se to odvíjí od efektivity, gólů a celkově formy. Vytvořili jsme si tam dost šancí a buď jsme je neproměnili, nebo nás vychytal gólman. Je potřeba zlepšit spoustu věcí, nepouštět soupeře do šancí, do kterých jsme ho pustili svými chybami,“ říká trenér Jindřich Trpišovský.

„V Haifě to nebyl vůbec dobrý zápas. Hráli jsme špatně. Měli jsme nějaké šance, které jsme nevyužili, dostali jsme gól a prohráli jsme. Víme, co tam bylo špatně, udělali jsme analýzy, takže musíme zlepšit nějaké situace a hlavně vyhrát,“ říká Srdjan Plavšić.

Sešívaným patří v tabulce skupiny E po třech kolech třetí příčka. Maccabi je druhé, na čele je se sedmi body Feyenoord Rotterdam. „Je potřeba zvládnout tenhle zápas a nekoukat, kdo je druhý, třetí nebo čtvrtý. Potřebujeme to brát jako samostatný zápas, takže ho potřebujeme vyhrát. Je to domácí utkání. Musíme tohle utkání zvládnout. Nepřemýšlet nad tím, kolik má kdo bodů a jaká je situace. Musíme předvést dobrý výkon, hrát na sto procent a zvládnout zápas výsledkově,“ je si vědom hlavní trenér.

Svěřenci Jindřicha Trpišovského půjdou do utkání posilnění dvěma vítězstvími v domácí soutěži. V zápasech proti Olomouci i Plzni obrana v čele s Alešem Mandousem udržela čisté konto. „Myslím, že je důležité, že jsme ty dva zápasy nedostali gól a máme čisté konto. Myslím, že i domácí atmosféra bude hodně důležitá, pomůže nám a ve čtvrtek vyhrajeme,“ věří Plavšić.

Z nedělní bitvy s lídrem tabulky, ve které rozhodčí udělil soupeři tři červené karty, si lehčí zranění odnesl Alexander Bah. Trenérský tým naopak těší zdravotní stav Tomáše Holeše. „Uvidíme, jsou tam nějaké otazníky. Například ohledně Oscara, který ze zdravotních důvodů nemohl být v nominaci ke čtvrtečnímu zápasu. Uvidíme s Alexem Bahem, který musel odstoupit kvůli pohmožděné holeni a kotníku, to je tak padesát na padesát. Je naděje, že by Tomáš Holeš mohl být v nominaci. Ne sice od začátku zápasu, ale mohl by být na část druhého poločasu k dispozici,“ dodává hlavní trenér k absencím.

Utkání proti Maccabi Haifa začíná ve čtvrtek ve 21:00, přímým přenosem ho vysílá stanice Sport 1. Další zajímavé informace nejen ke koupi vstupenek samozřejmě naleznete na našich klubových kanálech.

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články