Ve čtvrtek od 21:00 na hřišti Arsenalu | SK Slavia Praha
Více

Ve čtvrtek od 21:00 na hřišti Arsenalu

Ve čtvrtek sešívané čeká první utkání čtvrtfinále Evropské ligy proti londýnskému Arsenalu.

„Hrajeme na Arsenalu na krásném stadionu čtvrtfinále Evropské ligy se skvělým soupeřem, který má skvělé individuality. Bude to pro nás velký zážitek, hodně se na to těšíme,“ říká před čtvrtečním utkáním se slavným anglickým soupeřem kouč Jindřich Trpišovský.

„Na zápas jsem soustředěný a těším se na něj. Je skvělé být na takovém stadionu. V minulých venkovních zápasech se nám vedlo dobře a věřím, že ve čtvrtek můžeme předvést stejně dobrý výkon,“ přidává se k trenérovi sešívaných křídelník Peter Olayinka.

Slávisté v jarním části Evropské ligy odehrají třetí utkání na Britských ostrovech, v první vyřazovacím kole soutěže vyřadili silný Leicester, v osmifinále si pak poradili se skotskými Rangers. „Zkušenosti, které tým za poslední tři roky v těžkých zápasech nabral, jsou pro nás velké plus. Každý zápas je ale jiný, v jiném období. V nějaké situaci a rozpoložení jsme byli před reprezentační pauzou, teď je to zase jiné. Soupeř to má stejně, navíc hraje jiný typ fotbalu, jedná se o jiný tým, než Rangers a Leicester. To, že jsme už dvakrát na Ostrovech hráli, samozřejmě nějaký vliv má, zásadní je ale ten konkrétní den, jak se cítíte, v jaké situaci jste a jak jste připravení. Pevně věřím, že zkušenost z předchozích zápasů klukům pomáhá, výkony ale musíme stále potvrzovat,“ má jasno Jindřich Trpišovský.

Aubameyang a Lacazette jsou top hráči, musíme si na ně dát největší pozor

Arsenal má ve svém kádru řadu věhlasných hráčů. „Hrozně se mi líbí Tierney, který hrál skvěle už v Celticu. Proti Liverpoolu se zranil a proti nám asi nenastoupí, kdybych si ale měl vybrat jednoho hráče, byl by to on. Dalšími hráči, kteří na mě udělali velký dojem, jsou Saka a Pepe, který když má svůj den, tak je strašně těžko bránitelný. Skvělých hráčů je v Arsenalu samozřejmě více, například Aubameyang a Lacazette, kdybych si ale měl vybrat jedno jméno, byl by to právě Tierney,“ přibližuje trenér sešívaných.

Podle Petera Olayinky ale londýnský soupeř Slavie na individuality příliš nesází. „Hrají hodně týmově, všichni jsou pro ně důležití. Myslím si ale, že Aubameyang a Lacazette jsou top hráči, na které si musíme dát největší pozor,“ ví nigerijský křídelník.

Velké starosti mají trenéři sešívaných zejména s obranou, do Londýna se Slavií neodcestovali obránci Ondřej Kúdela se Simonem Delim, nejistý je i start Ondřeje Koláře. „Ve středu měl Ondra svůj první vyloženě těžký trénink, uvidíme ve čtvrtek dopoledne, jak se bude cítit. Máme povolení od doktorů, že může do zápasu nastoupit, bude ale jen den v těžké zátěži, nebudeme proto nic riskovat. Situace na stoperu je atypická, když vezmu v potaz o Tarase, který má zranění z Brna a samozřejmě není na soupisce Evropské ligy, tak nám chybí celkem čtyři stopeři, zbyl nám jediný. To je samozřejmě v takhle těžkém zápase na tak těžkém hřišti nepříjemné, myslím si ale, že tým už ukázal, že si s takovými absencemi umí poradit. Máme hráče, kteří jsou na určitých postech schopní zaskočit, a náš fotbal je takový, že hráči zvládají všechno, musí umět bránit, útočit i pohybovat se v různých prostorech hřiště. To se nám pak hodí právě v takových situacích, kdy je potřeba za někoho naskočit na jiném postu. Máme už jasno, jak to vyřešíme a myslím si, že to kluci zvládnou,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Utkání na hřišti Arsenalu začíná ve čtvrtek ve 21:00, zápas v přímém přenosu můžete sledovat na ČT Sport.

Aktuálně

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články