Ve čtvrtek od 21:00 o postup proti Beerševě | SK Slavia Praha
Více

Ve čtvrtek od 21:00 o postup proti Beerševě

Sešívaní už ve čtvrtek od 21:00 přivítají v Edenu Beerševu, proti které jim stačí jeden bod na postup ze skupiny Evropské ligy.

Sešívaní jsou bod od postupu do jarní fáze Evropské ligy. První příležitost k potvrzení účasti v únorovém play-off mají už ve čtvrtek od 21:00 doma proti vítězi izraelského poháru Hapoelu Beerševa, kterému budou chtít rovněž odčinit prohru v prvním utkání v Izraeli.

Trenér Jindřich Trpišovský změnu stylu hry soupeře oproti prvnímu vzájemnému duelu nepředpokládá. „Podle mě nás čeká to samé co v prvním skupinovém utkání na hřišti Beerševy, protože i v ostatních utkáních se prezentovali podobným stylem. Jak s námi, s Nice, tak i s Leverkusenem hráli na pět obránců a čtyři polaře v řadě vedle sebe s hrotem nahoře. Jedná se o defenzivní mužstvo, které se snaží hrát na brejky. Čeká nás dobývání soupeře, hra do plné obrany a jejich nebezpečné protiútoky,“ odhaduje.

K postupu stačí bod, podle Jana Kuchty s tím ale slávisté rozhodně nechtějí kalkulovat. „Bude to náročný zápas, my ale chceme vyhrát a získat jednoznačně tři body. Chceme udělat poslední krok k postupu. To, že nám stačí bod, ale nechceme mít vůbec v hlavách. Jdeme si za vítězstvím a musí to být na hřišti vidět od samého začátku,“ má jasno slávistický útočník.

Jindřich Trpišovský vnímá prohru z venkovního zápasu jako extra motivaci před domácím kláním. „Nikdo nechce prohrát dvakrát se stejným soupeřem. Zápas v Izraeli nás mrzel po všech stránkách. Vypili jsme si tam kalich hořkosti do dna, zvlášť tím třetím gólem. Naše motivace k tomu soupeře porazit je tak obrovská.“

Ani Jan Kuchta na utkání nevzpomíná rád a doufá ve zlepšený výkon. „Nehráli jsme v prvním utkání skupiny vůbec dobře. Prohru chceme Beerševě jednoznačně vrátit,“ zakončil autor dvou gólů z domácího utkání proti Nice.

V preview od Slavia TV najdete kromě vyhlídek Jindřicha Trpišovského a Jana Kuchty na zápas s Hapoelem také sestřih z vítězného utkání v Nice. Utkání proti Beerševě vysílá v přímém přenosu ČT Sport, studio startuje už v 20:40.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články