Ve čtvrtek od 21:00 odveta v Nice | SK Slavia Praha
Více

Ve čtvrtek od 21:00 odveta v Nice

Slavia se ve čtvrtek představí ve čtvrtém zápase letošního ročníku Evropské ligy na hřišti OGC Nice.

Zápas bude klíčový pro další vývoj ve skupině. Pokud Slavia vyhraje a Bayer Leverkusen porazí Hapoel Beerševu, odskočí oba kluby svým soupeřům na šestibodový rozdíl, což je dva zápasy do konce skupiny může výrazně přiblížit k postupu do jarních bojů. Slávisté tak určitě budou chtít navázat na domácí výhru 3:2, na které se svými dvěma góly významně podílel Jan Kuchta, třetí gól přidal Abdallah Sima.

Trenér Jindřich Trpišovský před zápasem apeluje na to, aby sešívání dokázali navázat na výkon z minulého zápasu. „Musíme ten zápas brát jako svoje utkání a myslet na to, abychom to zvládli my. Samozřejmě musíme respektovat všechny okolnosti, které zápas provázejí, ale chceme se soustředit na náš výkon. Hrajeme ve Francii proti týmu, který hraje na špici francouzské ligy. To, že jsme je minule porazili, bylo zásluhou týmového výkonu, který jsme převedli. Jediná věc, na kterou bychom se měli soustředit, je herní výkon a navázání na minulý zápas, ať už v bojovnosti, fotbalovosti, sebevědomí a dalších atributech, které tam byly.“

Slávisté se do Nice vrací poprvé po dvaceti třech letech, kdy zde nastoupili k zápasu druhého kola Poháru vítězů pohárů. Oba výsledky dvojzápasu tehdy skončily remízou, která nakonec posunula sešívané do čtvrtfinále soutěže. Dvojutkání si můžete připomenout  zde.

Slavia se momentálně nachází na prvním místě skupiny Evropské ligy. Obránce David Zima ale nepřipouští, že by byli sešívaní před zápasem nervózní. „Myslím si, že vzhledem k tomu, že už máme v evropských pohárech nějaké zkušenosti, tak pro nás bude důležité získat tři body a udržet si náskok, který momentálně máme.“

Trenéru Jindřichu Trpišovskému se oproti minulému zápasu nabízí daleko více možností, jak poskládat základní jedenáctku. Několik hráčů se už zotavilo z nákazy COVIDEM, hráči kteří je zastupovali podali velice dobré výkony. „Myslím si, že se sestavou máme jasno. Uvidíme, jak na tom bude Oscar. V úterý mohl jenom jezdit na kole, středeční trénink by už ale chtěl zkusit, takže určitá šance, že by nastoupil, tam je. Co se týče hráčů, kteří se vrací po COVIDU, tak to má každý trochu jinak. Někteří z nich ještě nejsou schopni hrát celých devadesát minut. Je jenom dobře, že máme momentálně z čeho vybírat.“

Utkání proti Nice začíná ve čtvrtek od 21:00, vysílat ho bude v přímém přenosu ČT Sport.

Preview před Nice je už k dispozici i jako podcast na  Spotify, Google Podcasts, na Apple Podcasts a také níže v článku.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články