Ve čtvrtek od 21:00 v Leicesteru o postup | SK Slavia Praha
Více

Ve čtvrtek od 21:00 v Leicesteru o postup

​Velká bitva, která rozhodne o tom, zda sešívání postoupí mezi nejlepších šestnáct týmů Evropské ligy, je tu! Ve čtvrtek od 21:00 odehraje Slavia odvetu Round of 32 proti anglickému Leicester City.

„Je to pro nás pro všechny skvělý zážitek. Hrajeme zase v Anglii s týmem z Premier League. Máme to štěstí, že Leicester momentálně hraje na popředí tabulky, má skvělé hráče. Anglie je kolébka fotbalu, je to specifický pocit, i když máme zkušenosti s velkými zápasy, tak tady je to jiné,“ říká trenér Jindřich Trpišovský.

Úvodní duel v Edenu skončil bezbrankovou remízou. Slávisté dokázali udržet ofenzivní hvězdy soupeře včetně Jamieho Vardyho na uzdě. Pro vytoužený postup je potřeba na stadionu Leicesteru ve čtvrtek skórovat.

„Zápas bude probíhat trochu jinak než v Edenu. Leicester je zvyklý na vysokou kvalitu hřiště. Doma se budou spoléhat na rychlou kombinaci, na rychlou hru. Pro ně musí být nepříjemné, že nedali u nás gól. Uvidíme, v jaké sestavě nastoupí. O víkendu na Aston Ville hráli jen se dvěmi změnami. Tenhle zápas pro nás bude ještě náročnější než ten první,“ předvídá Jindřich Trpišovský.

„Je to můj první zápas v Anglii. Těším se na něj. Víme, že je to dobrý tým, kterému se daří v Premier League. Hrát tady bude zábava. Nepřekvapili mě, víme že je to skvělý tým s kvalitními hráči obzvlášť v ofenzivě. Doma to byl náročný zápas, ale myslím, že jsme všem ukázali, že umíme hrát a můžeme vyhrát,“ dodává Alexander Bah.

Dánský obránce Slavie po prvním utkání krátce hovořil se svým krajanem a kapitánem Leicesteru Kasperem Schmeichelem. „Mluvili jsme o české lize a o tom, jak se daří Leicesteru. Mluvili jsme obecně o fotbale,“ říká zimní posila sešívaných.

Leicester z dvanácti domácích utkáních v letošní sezoně Premier League šestkrát zvítězil, jednou remizoval a pětkrát odešel poražen. V Evropské lize ale ovládl na King Power Stadium všechny tři duely s úctyhodným skóre 9:0.

„Cesta k tomu, abychom Kaspera Schmeichela překonali, je vždycky si nabíhat za obranu. Vlastně ho můžeme překonat, když budeme hrát naši hru. Naposledy nám nabídli nějaké příležitosti a když si v nich budeme počínat lépe, můžeme vyhrát,“ říká dánský obránce červenobílých.

„Hrají takový pragmatický fotbal. Hodně jim vyhovuje, když se dostanou do vedení. Všichni jejich útočníci jsou ohromně rychlí. Venku se jim možná hraje lépe, protože nejsou tolik pod tlakem. Nedávají tolik gólů z postupných útoků, ani ze standardních situací. Většinou se trefují po brejcích, rychlých kombinacích nebo střelách zpoza vápna. V zápasech, kdy nevedou a musí dobývat branku soupeře, mají problém,“ uzavírá trenér sešívaných.

Odvetné utkání 1. kola play off Evropské ligy začíná v Leicesteru ve čtvrtek ve 21:00 a duel vysílá přímým přenosem ČT sport.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články