Ve čtvrtek od 21:00 v Rotterdamu proti Feyenoordu | SK Slavia Praha
Více

Ve čtvrtek od 21:00 v Rotterdamu proti Feyenoordu

Druhý zápas v Evropské konferenční lize, druhý zvučný soupeř. Po Unionu Berlín změří sešívaní v Rotterdamu síly s místním Feyenoordem.

Pro Jindřicha Trpišovského a jeho trenérský tým půjde na lavičce Slavie o premiérovou konfrontaci s holandským klubem v Evropských pohárech.

„Těšíme se hodně, protože Feyenoord je historicky velký klub a má krásný stadion, kde je skvělá atmosféra. Navíc hrají atraktivní fotbal, takže je zážitek se takového zápasu zúčastnit. Lidi na stadionu budou, hodně se těšíme,“ neskrývá nadšení trenér Jindřich Trpišovský.

„Jsem na Feyenoord hodně natěšený. Je to velký tým s bohatou historií. V lize se jim daří, takže se těším a doufám v dobrý výsledek,“ věří stoper Aiham Ousou.

Ve čtvrtek na sebe narazí dva nesmírně ofenzivně laděné týmy. Slávisté za poslední tři kola nastříleli v lize 11 branek, Feyenoord ještě o jednu více.

„Je to klasický hodně ofenzivní tým, který má v ofenzivě hodně kvalitních hráčů. Jsou dobře vybavení i fyzicky, dávají góly ze standardních situací. V posledním ligovém utkání prohrávali doma 2:3 v 80. minutě a vyhráli 5:2, vyhráli na PSV 4:0. Hráči jsou hodně šikovní směrem dopředu, mají hodně široký kádr, takže dochází i k rotacím. Hrotoví a křídelní hráči jsou hodně nebezpeční, ale celkově je ten tým už od obránců velice fotbalový, všichni hráči jsou nebezpeční směrem dopředu,“ oceňuje sílu soupeře Jindřich Trpišovský.

„Ještě to budeme víc rozebírat, ale já na ně koukal a viděl jsem, že dávají spoustu gólů a jsou silní směrem dopředu,“ avizuje Aiham Ousou.

Domovem patnáctinásobného mistra Holandska je slavný stadion De Kuip, kam se vejde bezmála 50 tisíc fanoušků.

„Je to výjimečný zážitek. Známe to z vyprávění od Micka Van Burena, který je skalní příznivec Feyenoordu a vždycky nám to vyprávěl a ukazoval videa. Víme, co nás čeká, je to jedno z výjimečných evropských prostředí. Jsem rád, že se tam se Slavií podíváme,“ těší se trenér sešívaných.

„Vždycky je hezké hrát na velkém stadionu. Bohužel tam bude většina fanoušků proti nám, takže se musíme dobře připravit, soustředit se a doufat, že to bude dobrý zápas,“ vyhlíží duel s Feyenoordem Aiham Ousou.

Víkendový ligový duel proti Hradci marodku sešívaných nerozšířil. Realizační tým těší zlepšující se zdravotní stav Srdjana Plavsiće a Petera Olayinky.

„Je to podobné jako před posledním utkáním, akorát v nominaci bude Srdjan Plavšić a Peter Olayinka, kteří dohání tréninkové manko po zraněních. Jedou s námi, budou se ještě dotrénovávat, ale budou připravení na část toho zápasu. V pátek by se do plného tréninku měl připojit Kuba Hromada, který zůstává v Praze. Jinak ta situace zůstává stejná, v posledním utkání se nikdo nezranil, ale ani nikdo nepřibude,“ uzavírá

Bohaté zkušenosti s holandským fotbalem má Mick van Buren. Majitel čtyř mistrovských titulů se Slavií v mládí prošel akademií Feyenoordu i městského rivala Excelsioru.

„Jsou to asi tři nebo čtyři roky, co vyhráli titul a od té doby šli trochu dolu. Takže myslím, že mají co dokazovat v Evropě, protože tam v posledních letech nehráli. Momentálně je to dobrý klub. Pořád jim fandím. Potom, co přišel v létě nový trenér, změnili svůj styl hry. Hrají hodně ofenzivní, dynamický fotbal se spoustou náběhů a dávají do zápasů hodně energie. Je to velký rozdíl oproti posledním dvěma, třem rokům. To hráli spíš na brejky a hráli defenzivně. Teď jsou silnější než předtím,“ varuje Mick Van Buren.

Zápas Evropské konferenční ligy proti Feyenoordu začíná ve čtvrtek ve 21:00, přímým přenosem ho vysílá ČT Sport. Studio začíná ve 20:40. Další zajímavé informace nejen pro fanoušky cestující do Rotterdamu samozřejmě naleznete na našich klubových kanálech.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články