Ve čtvrtek od 21:00 ve Skotsku o postup proti Rangers | SK Slavia Praha
Více

Ve čtvrtek od 21:00 ve Skotsku o postup proti Rangers

V odvetě osmifinále Evropské ligy čeká sešívané souboj o postup s Rangers. Po remíze 1:1 v Edenu se rozhodne na Ibrox Stadium.

Sešívaní útočí na postup mezi nejlepších osm týmů Evropské ligy! V cestě do čtvrtfinále jim stojí skotští šampioni Rangers FC, kteří v Edenu uhráli remízu 1:1.

„První zápas ukázal, s jakým hrajeme soupeřem. Čeká nás podobné utkání s houževnatým soupeřem, který je v hodně hráčích za míčem. Je to tým, který je nastavený na dobrou práci v defenzivě. Je to komplexní tým, co potvrdil, že ne náhodou prohrál za poslední rok jediný zápas. Ukázali silnou mentalitu, po našem dobrém vstupu jim stačil jeden moment, aby se vrátili do zápasu,“ hodnotí trenér Jindřich Trpišovský.

„Mají individuálně skvělé hráče, kteří toho opravdu hodně umějí. Ale my teď musíme udělat všechno, vymáčknout ze sebe maximum, abychom dokázali něco velkého,“ věří Simon Deli.

V Round of 32 Evropské ligy už slávisté ukázali, že odvetu hranou na soupeřově hřišti dokáží zvládnout. Po domácí bezbrankové remíze zvítězili v Leicesteru po gólech Lukáše Provoda a Abdallaha Simy 2:0. „Viděli jsme, jak vypadal první zápas doma s Leicesterem. Bylo to 0:0 a venku jsme pak odevzdali všechno a vyhráli jsme. Tohle sice bude jiný zápas, ale my máme zase tu stejnou motivaci. Vyhrát a postoupit dál je pro nás teď ta nejdůležitější věc,“ říká Simon Deli.

„Myslím si, že to budou úplně jiné zápasy. Hrají v jiném rozestavení i jiný styl fotbalu. Je i rozdílný výsledek prvního zápasu. Průběhem to bude úplně jiný zápas než ten v Leicesteru,“ předvídá Jindřich Trpišovský.

Sešívaní se pod vedením Jindřicha Trpišovského představí na skotské půdě poprvé. Ibrox Stadium, domov Rangers, je jeden z nejstarších fotbalových chrámů v Evropě. Kvalita hrací plochy byla jedním z velkých témat před zápasem. „Tráva je trochu řidší, ale je to zlatá úroveň oproti tomu, co jsme viděli za poslední čtvrtrok v české lize. Nechci soudit, při tréninku nebo zápasu se hřiště může ještě rozbít. Myslím si ale, že vypadá mnohem líp, než se o něm říkalo, a neměl by to být problém z hlediska předváděné hry,“ těší hlavního trenéra.

„Nemůžeme hledat výmluvy, musíme hrát na hřišti, jaké bude. Musíme hrát ten svůj fotbal, ať už jsou podmínky složité, nebo ne. Musíme udělat všechno pro to, abychom vyhráli,“ má jasno Simon Deli, který ve stoperské dvojici po boku Ondřeje Kúdely nahradí vykartovaného Davida Zimu. Víkendový vítězný ligový duel v Mladé Boleslavi (3:0) ukázal, že staronové spojení funguje skvěle.

„U Simona problém nevidím, v minulosti ukázal, jak velký je to hráč v těch zápasech, které s námi nebo v Bruggách v Evropě podstoupil. Proti Boleslavi jsme šli trochu do rizika, protože kdybychom o jednoho ze stoperů přišli, tak by to byl pro nás problém. Chtěli jsme ale, aby si spolupráci připomněli,“ vysvětluje trenér sešívaných. „Odehráli jsme spolu hodně zápasů, takže pro mě je to přirozené. Ale ani s dalšími obránci není v naší souhře žádný problém. Já se na to opravdu těším,“ uzavírá Simon Deli.

Odveta osmifinále Evropské ligy proti Rangers FC začíná ve čtvrtek ve 21:00 českého času, zápas přímým přenosem vysílá ČT sport.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články