Ve čtvrtfinále Ligy mistryň s Wolfsburgem | SK Slavia Praha
Více

Ve čtvrtfinále Ligy mistryň s Wolfsburgem

PRAHA – Slávistky už znají své pohárové soupeřky. Ve čtvrtfinále Ligy mistryň se utkají s německým Wolfsburgem.
Wolfsburg získal v loňské sezoně titul, v té aktuální zatím drží první místo společně s Bayernem Mnichov. Z devíti zápasů mají soupeřky Slavie bilanci sedmi výher, jedné remízy a jedné prohry s Freiburgem.

Slávistky už se s německými šampionkami střetly v minulosti, v rámci letní přípravy 2016 sehrály přípravný zápas, který skončil remízou 2:2.
A jak se soupeřkám Slavie dařilo v podzimní části ligy mistryň? Wolfsburg v úvodním dvojzápase zničil Atlético Madrid. Ve Španělsku sice Němky zvítězily „jen“ o tři branky, doma ale své soupeřky rozdrtily a skórovaly celkem dvanáctkrát.

Následovalo osmifinále proti Fiorentině a výhra 0:4. Italky pak v odvetě vybojovaly na půdě Wolfsburgu alespoň remízu 3:3.

„V tomto kole už jsme si soupeře nemohly vybírat. Všechny týmy jsou top v Evropě. Bohužel Wolsburg je podle mého názoru ten nejsilnější. Letos má kádr hodně nabitý. Ale nic předem nevzdáváme, musíme to vzít jako fakt a připravit se na soupeře nejlépe, jak budeme moci," říká kapitánka Blanka Pěničková.

První zápas odehraje Slavia venku 21. nebo 22. března, odveta je na programu 28. nebo 29. března. V případě postupu do semifinále budou sešívané hrát s vítězem dvojutkání Montpellier – Chelsea.

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články