Ve středu od 18:00 venku proti Zlínu | SK Slavia Praha
Více

Ve středu od 18:00 venku proti Zlínu

Nabitý program Slavie pokračuje. Ve středu sešívaní opět cestují na Moravu, kde v dohrávce 12. kola FORTUNA:LIGY vyzvou Zlín.

Sešívaní mají za sebou první tři jarní zápasy, všechny skončily výhrou. V útoku se slávistům daří, skórovali desetkrát, ale v každém duelu jednou inkasovali.

„Jsme spokojení, že jsme zápasy bodově zvládli. Dopředu jsme efektivní, v těch podmínkách není jednoduché si vypracovat šance. My jsme si je ale zvládli vytvořit a některé jsme i proměnili. Góly jsme dostali z penalty, po autovém vhazování po ztrátě míče a s Duklou, kde bylo hodně změn v sestavě. Pro mě je důležité, že neděláme systémové nebo individuální chyby. Vždycky se spíš koukám, po čem vznikly šance soupeře. Když si zápasy projedeme, soupeři v nich neměli žádnou vyloženou šanci, to je dobré,“ říká trenér Jindřich Trpišovský.

„Vepředu je to super! Když se dostaneme do šance, tak ji i proměníme, jako třeba Kuchtič v Karviné, který šel sám na bránu a parádně skóroval. Na inkasování v každém zápase nejsme zvyklí, ale pořád je výsledkově zvládáme. Teď jsme inkasovali z penalty, jinak jsme vzadu neudělali chybu,“ dodává záložník sešívaných Tomáš Holeš.

Člověk chce na jubilea vzpomínat v dobrém

Jindřicha Trpišovského čeká ve Zlíně stý ligový zápas v pozici hlavního kouče sešívaných. Výhrou v Karviné překonal v počtu vítězství na lavičce Slavie legendárního trenéra Františka Cipra.

„Nejdůležitější bude vyhrát, je to takové druhé jubileum po posunutí se na druhou příčku v počtu vítězství mezi trenéry v novodobé historii Slavie. Je to neskutečné číslo, s pohárovými zápasy už to bude zhruba 150 utkání. Moc jubilea nemám rád, protože člověk na ně chce vzpomínat v dobrém, což se nám většinou daří. Tak doufám, že to vyjde i ve středu,“ věří trenér.

Slávisty čeká druhý těžký duel na Moravě během pěti dnů, v Karviné v sobotu zvítězili díky povedené druhé půli 3:1.

Zlín umí potrestat jakékoliv chyby

„Zlín se vrátil k tomu, jaký byl už dřív pod trenérem Páníkem, který už tam působí delší dobu. Myslím si, že dlouhodobě hrají nejlepší fotbal právě pod ním. Dostal je z druhé ligy, pak měli skvělé sezony, zahráli si v Evropské lize. Mají zodpovědný tým v defenzivě, soubojový, tvrdý, hrající jednoduchý a tvrdý fotbal. Dobře zvládají zápasy proti silnějším soupeřům, na ně je jejich styl velice účinný,“ ví Jindřich Trpišovský.

„Hrají v jiném rozestavení než většina týmů v lize, na tři obránce vzadu. Jsou urostlí, vepředu operují nepříjemný Poznar s Jawem. Bude to bojovné utkání. Uvidíme, jak bude vypadat terén. Bude nás to stát hodně sil, ale jedeme to tam zvládnout,“ doufá Tomáš Holeš.

Zlín vstoupil do roku 2021 dvěma remízami. V Opavě skončilo utkání bez branek, bod proti Baníku zajistil proměněnou penaltou nejlepší střelec týmu Tomáš Poznar. Svěřencům Bohumila Páníka patří v tabulce dvanáctá příčka, zatím nejsladší výhru si připsali 22. listopadu, když doma porazili Plzeň.

Aktuálně ale už pět utkání v řadě nedokázali zvítězit. Oba loňské duely skončily výhrou Slavie 1:0.

„Musíme si dát pozor hlavně na herní styl Zlína, který je založený na velké pracovitost v defenzivě. Málokdy se proti nim dostanete do brejkové situace, do kterých oni naopak neúnavně vyrážejí. Znovu uvidíme, jaký bude terén, jaké bude hřiště. Velice dobře umí využít jakékoliv chyby soupeře, jsou silní při standardních situacích v obraně i útoku. Jde o to, aby nás nenachytali a nepotrestali v situacích, ve kterých jsou hodně silní,“ říká trenér sešívaných.

„Poznar s Jawem jsou velmi nebezpeční, veprostřed je nepříjemný Conde, vzadu urostlí stopeři, na ně si budeme muset dávat pozor,“ uzavírá Tomáš Holeš.

Aktuálně

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

Další články