Ve středu od 18:00 zakončení sezony proti Spartě | SK Slavia Praha
Více

Ve středu od 18:00 zakončení sezony proti Spartě

Slávisté zakončí sezonu ve středu od 18:00 posledním utkáním finále FORTUNA:LIGY, ve kterém přivítají Spartu. Celkově už 296. derby vyhlížejí asistent Zdeněk Houštecký a kapitán Jan Bořil.

Sešívané čeká v posledním kole finále FORTUNA:LIGY ve středu od 18:00 utkání s odvěkým rivalem z opačné strany Vltavy, se Spartou. Fanoušci tak můžou očekávat emoce a plné nasazení, i když je o titulu rozhodnuto už téměř dva týdny. Náš rival v zápase pražských „S“ neokusil pocit vítězství už více než čtyři roky, sešívaní si na druhou stranu nebudou chtít zkazit oslavy a předání titulu. Na tom, že 296. derby nebude chybět patřičný náboj se shoduje i asistent trenéra Zdeněk Houštecký a kapitán Jan Bořil.

„Takový zápas je třešničkou na dortu celé sezony, derby jako v loňském roce. Vloni se nám povedlo zvítězit a následovalo oslavné předání poháru. Jsme rádi, že už je všechno před zápasem rozhodnuté. Jdeme si zápas užít, ale rozhodně s tím, že z něj chceme odejít jako vítězové,“ má jasný cíl asistent trenéra.

Jan Bořil se zápasu rovněž už nemůže dočkat. Těší se kromě toho ale i na to, co bude následovat bezprostředně po skončení sezony. „Všichni se na zápas těšíme. Je to poslední utkání sezony, ke všemu derby. Co víc si přát. Na konci navíc budeme přebírat pohár. Nemůžeme se dočkat, a to jak na zápasu, tak i na dovolené, která bude následovat, protože toho bylo za tenhle rok docela hodně,“ vyhlíží zaslouženou rekreaci.

Jedna z hlavních tváří letošních úspěchů, po odchodu Milana Škody navíc i kapitán týmu Jan Bořil má o motivaci před utkáním dle svých slov jasno. „Motivace je veliká. Je to derby, ve kterém nesmíme nic vypustit. Chceme ukázat fanouškům, že jsme právem první, že jsme právem vyhráli titul. Jednoznačně se chceme rozloučit vítězstvím.“

Stejně vyhlíží poslední zápas sezony i Zdeněk Houštecký. „O motivaci vůbec nejde, o té nemusí být ani řeč. Ta je jasná, nikde ji nemusíme hledat. Je to derby, navíc takový neoficiální superpohár – vítěz ligy proti vítězi poháru. I když je mezi námi rozdíl nějakých 25 bodů, tak Sparta se v poslední době zvedla. Očekávám zajímavý zápas, který bude nahoru dolu. Snad bude pro diváky zajímavý,“ přeje si asistent Jindřicha Trpišovského.

Zároveň přiblížil i zdravotní stav kádru, či odhodlání nejvyužívanějších hráčů v sezoně nastoupit do posledního utkání, i když je už rozhodnuto. „V minulých kolech jsme točili sestavu, protože jsme chtěli vidět některé hráče, kteří příliš nehrají, hlavně ty mladé. Měli jsme i dost zraněných hráčů, protože bylo letos zápasů opravdu hodně. Ti se ale dávají pomalu do kupy. Nikdo ze stabilních hráčů základní sestavy si takový zápas nechce nechat ujít. Věřím, že budeme kromě dlouhodobě zraněných kompletní,“ naznačil Zdeněk Houštecký.

Jan Bořil si nemyslí, že se bude toto utkání nějak vymykat předchozím derby. Klíč k úspěchu v něm pak spatřuje především v koncentraci na svůj styl hry. „Čekám to samé jako vždy. Bude to tvrdý zápas, asi ne příliš technický. Musíme se soustředit především sami na sebe, na svoji hru. Nesmí se z toho udělat válka. Doufám, že zápas nebude samý souboj, a že se toho všichni vyvarují. Snad to bude hezký fotbal s góly a především doufám, že jich dáme víc my,“ doufá kapitán sešívaných.

Preview před Spartou je už k dispozici i jako podcast na Spotify, Google Podcasts, na Apple Podcasts a také níže v článku.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články