Ve středu od 19:00 dohrávka v Edenu s Olomoucí | SK Slavia Praha
Více

Ve středu od 19:00 dohrávka v Edenu s Olomoucí

Sešívané čeká ve středu od 19:00 v domácím prostředí dohrávka 3. kola FORTUNA:LIGY se Sigmou Olomouc. Zápas vyhlíží asistent trenéra Jaroslav Köstl a Oscar Dorley.

Slávisty čeká náročný ligový týden. Ve středu přijede de Edenu k dohrávce 3. kola Olomouc, v neděli pak sešívaní přivítají aktuálního lídra tabulky z Plzně. „Teď nejsme úplně v nejlepším období, které jsme tady měli, ale jsme rádi, že můžete hrát takhle zápasy za sebou. Hned ve středu můžeme hodně z toho odčinit a doufáme, že nám k tomu pomůžou i fanoušci, kteří jsou skvělí každý zápas, i v Budějovicích byli úžasní. Věřím, že z větší části zaplní stadion, protože nás čeká těžký soupeř a těžký zápas. Doufám, že výsledkem potěšíme fanoušky,“ říká asistent trenéra Jaroslav Köstl.

„Poslední dobou nás týmy obíraly o body, ale takový je fotbal. Takové výsledky musíme respektovat. Bylo pro nás důležité získat alespoň bod proti Budějovicím, i když jsme mohli zápas vyhrát. Zápasy v tomhle týdnu budou těžké, ukážou, jestli můžeme bojovat o titul,“ říká Oscar Dorley.

Olomouc se aktuálně nachází na sedmém místě tabulky. Po výborném vstupu do sezony přišel výsledkový útlum, z posledních šesti ligových kol zvítězili Hanáci jednou. „Myslím, že to bude složitý zápas. Každý soupeř, proti kterému jsme hráli, nám teď dělal problémy. Ale jsme Slavia, budeme bojovat a získáme tři body,“ věří Oscar.

„Na začátku soutěže měla Olomouc velmi dobrou ofenzivu, trošku horší byli do defenzivy, takže v těch zápasech padalo hodně gólů. Poslední dobou se jim to trošku ustálilo. Pohybují se v horní polovině tabulky. Dbají hodně na defenzivu a trošku utlumili ofenzivu. Budeme se snažit využít skulinek, které tam budou a snažit se zvítězit,“ dodává Jaroslav Köstl.

Mezi výrazné osobnosti středečního soupeře patří Martin Hála. 29letý záložník stejně jako Jan Kuchta a Ivan Schranz pálil v domácí soutěži do černého už šestkrát. „Už jsme se na ně začali připravovat. Taktiku na zápas máme připravenou. Trenér nám dal všechno potřebné, abychom mohli jít bojovat na hřiště a uspět,“ říká levý obránce.

Do remízového utkání v Českých Budějovicích zasáhli i uzdravení Lukáš Masopust s Petrem Ševčíkem, kteří s týmem necestovali do Izraele na souboj s Haifou. „Jsme šťastní, že se vrátili. Můžeme do toho počítat i Kubu Hromadu, který s námi taky nebyl v Izraeli. Ty hráči se ale zapojili v podstatě až na předzápasový sobotní trénink, takže pak je pro ně to naskakování trochu složitější. U Šévy jsme viděli, jak zásadní pro naši hru je, proti Budějovicím nás táhnul. Maso je taky jeden ze zkušenějších hráčů, Kuba Hromada taky. Ale bohužel nám vypadli jiní hráči a z těch dlouhodobě chybějících není šance, aby někdo v tom zápase naskočil, takže ti bohužel nebudou,“ zakončuje asistent trenéra.

Zápas proti Olomouci začíná v Edenu ve středu v 19:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV sport. Další zajímavé informace nejen o koupi vstupenek samozřejmě naleznete na našich klubových kanálech.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články